Tort cu ciocolată şi nuci

de madi_marin in Torturi, 9 Oct 2011 | 7447 vizualizari

 

Inspirat dupa reteta lui Edith Frincu, modificata pe ici pe colo si executat pentru ziua fratelui meu, Cip. La multi ani!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g margarină
  • 150 g făină
  • 100 g nuci prăjite şi măcinate
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
Crema:
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g nuci prăjite şi măcinate
  • 150 g margarină
  • 7 linguri cu zahăr pudră
  • esentă de vanilie
Sirop:
  • 6 linguri cu zahăr
  • 300 ml apă
  • esenţă de rom
Glazură:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g margarină
Ornat:
  • jumătăţi de nuci
  • nuci măcinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi nuci:

Pentru blat : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare , apoi se dau deoparte. Margarina se mixează cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun nucile măcinate şi făina cernută împreună cu praful de copt. Se încorporează uşor spuma de albuşuri , ciocolata rasă fin şi nucile măcinate. Compoziţia se toarnă în tava cu pereţii detaşabili si diametrul de 26 de cm tapetată pe fund cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit pentru circa 40 de minute. Pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit, apoi se taie în trei.

Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce tot caramelul este dizolvat. La sfârşit se daugă esenţa de rom. Se lasă la răcit.

Crema : margarina se mixează cu zahărul pudră, apoi se încorporează frişca bătută spumă tare , nucile măcinate şi esenţa de vanilie.

Glazura : se pun într-un vas ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi margarina. Se pun la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă.

Asamblare : tava în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Pe fund se aşează un blat insiropat, jumătate din cremă, alt blat insiropat, cealaltă jumătate de cremă şi ultimul blat însiropat. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la congelator pentru 30 de minute. Apoi se glazurează şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolată şi nuci 128269
retete culinare - Tort cu ciocolată şi nuci 128270
retete culinare - Tort cu ciocolată şi nuci 128271
retete culinare - Tort cu ciocolată şi nuci 128272
retete culinare - Tort cu ciocolată şi nuci 128342

COMENTARII (48)

Ligia Bxl 1

15.10.2011, 16:17

ce bunatateeee

Bucataras Medi 1

15.10.2011, 22:42

Ce frumos,ce delicios.
La multi ani fratelui tau!..................

babi5 1

18.12.2014, 06:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S