Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 8184 vizualizari

 

Este al 5-lea tort propus de Mihaela, unul mai gustos si mai aspectos ca altul.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 250 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca pisat
  • 6 galbenusuri fierte
  • 2-3 linguri de smantana
  • CREMA 1
  • 150 gr zahar
  • 0,5 pahar lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • CREMA 2
  • 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 4 albusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv foarte gustos a la Mihaela:

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.

Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)
Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.

Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.
Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.

Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.

Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am  mai decorat cu zmeura si mure!

 

COMENTARII (5)

deyutzky 1

22.05.2011, 11:55

Rocsi 1

18.10.2011, 22:55

ce frumos e ornat...acum vad si ce retete se puneau la inceput

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: