Tort cu ciocolata si vanilie

de -Licurici- in Torturi, 28 Sep 2016 | 4575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 9 oua; 7 linguri de zahar; 9 linguri faina; 3 linguri cacao; un pliculet praf de copt; 100 g ciocolata amaruie.
  • Pentru crema: 9 galbenusuri; 7 linguri de zahar; 4 linguri de apa; 250ml frisca lichida.
  • Pentru sirop: 3 linguri de nescafe 3in1; o cana cu apa.
  • Pentru glazura: 200g ciocolata alba; 200g frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si vanilie:

  1. Se incepe cu blatul.
  2. Ciocolata se da pe razatoarea mica.
  3. Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul.
  4. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga in compozitia de oua.
  5. La sfarsit, se pune si ciocolata rasa si se amesteca.
  6. Compozitia se pune intr-o forma de tort detasabila (28cm) si se baga la cuptorul preincalzit.
  7. Se coace 45 min sau se incearca cu scobitoarea.
  8. Pentru crema, galbenusurile, zaharul si apa, se amesteca la bain-marie, pana se ingroasa (isi dubleaza volumul).
  9. Frisca lichida se bate tare, apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
  10. Pentru glazura, se rupe ciocolata in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit, pana se asambleaza tortul.
  11. Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema, al doilea blat, insiropat si el, apoi glazura si se orneaza dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu doua creme