Tort cu crema caramel si ciocolata

de alilianaa in Torturi, 27 Aug 2013 | 2513 vizualizari

 

Am mai bifat un an...unul frumos....Nu sunt specialista in prajituri si cu atat mai mult in cosmetizarea acestora. Stiu doar ca tortul de fata a fost bun.
Multumesc Timea pentru inspiratie...crema caramel.>:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri unt,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri amidon,
  • praf de copt,
  • zahar vanilat ( un plic)

Sirop:

  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa

Crema caramel:

  • o cana de zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua plus 6 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • 175 g unt,
  • Glazura:
  • o lingurita unt,
  • o ciocolata cu lapte.

pentru ornat:

  • frisca - smantana pentru frisca Pilos 200 g,
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul si zaharul vanilat,  lingura cu lingura pana rezulta o bezea lucioasa.  Galbenusurile le amestecam cu apa si untul topit si le punem peste albusuri. Scoatem telurile. Cu o spatula amestecam de jos in sus si adaugam faina, amidonul si praful de copt ( amestecate toate inainte). Compozitia o punem intr-o cratita tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: se caramelizeaza o cana de zahar intr-o cratita cu fund dublu. Cand este gata, se pune apa si se lasa la topit. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul, pus pe rand, lingura cu lingura, pana ce ajunge la volumul unei creme. Se adauga amidonul, se amesteca. Se adauga siropul de zahar, se amesteca. Toate se pun la foc mic pe aragaz. La final cand totul este gata se pune untul. Se amesteca, se da la rece. 

Sirop: se caramelizeaza 5 linguri zahar. Cand este gata se pune apa si se lasa la topit. 

Glazura: intr-o craticioara se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata. Cand este gata se da la rece. 

Asamblare: se taie blatul in doua. Blatul de jos se insiropeaza, se pune jumatate din crema de caramel, se pune blatul doi, se insiropeaza, se pune restul de crema caramel. Pe margini am ornat cu frisca. De-asupra am pus glazura de ciocolata, dupa inspiratie. 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema caramel si ciocolata 255030
retete culinare - Tort cu crema caramel si ciocolata 255031
retete culinare - Tort cu crema caramel si ciocolata 255032

COMENTARII (53)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:20

Daniela, multumesc

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 10:12

delicios tort

alilianaa 1

28.11.2013, 11:44

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55