Tort cu crema de bezea cu nes

de Bunica in Torturi, 3 Oct 2016 | 9172 vizualizari

 

Din ciclul ce găsesc prin frigider când am poftă de ceva dulce.Cum mă tot împiedicam de un borcan cu albușuri prin congelator,așa că ...........................la tort cu eleeeee!:))))))

 

INGREDIENTE

4 linguri de zahăr pentru caramelizat

  • 8 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 plicuri nes
  • 400 ml.smântână pentru frișcă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu nes:

Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr.

Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el.

In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare.

Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin.

Când bezeaua este ferma adaugă nesul.

Toarna crema obținută in cratița tapetată cu zahăr ars.

pune cratița cu cremă într-o altă cratiță cu apă fierbinte și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 30-35 minute.

Când este coaptă ,închide focul și lasă crema in cutorul cu ușa intredeschisă.

Scoate crema din cuptor,pune 8 pișcoturi deasupra,apoi un platou.

Cu o mișcare fermă întoarce cratița ,răsturnând crema.

Pune și cealaltă parte de pișcoturi și ornează (după gust și pricepere)cu frișcă sau ciocolată.

Eu am ornat cu frișcă.Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu arde zahărul prea rău ,crema va deveni amară

2

Ai grijă la mâini când întorci cratița pentru a o tapeta cu zahăr.

3

Sare cât un vârf de cuțit

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu nes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:46

ce bun trebuie sa fie cu nes , minunat

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:32

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Marius