Tort cu crema de lamaie si afine

de mirela0911 in Torturi, 12 Feb 2017 | 2901 vizualizari

 

Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 50 g unt topit
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • zahar dupa gust (cca. 150 g)
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • afine
  • 200 ml frisca lichida

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 4 lg zeama de lamaie

Mai este nevoie de:

  • inimioare de ciocolata
  • bomboane tip confetti de la Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si afine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca cu galbenusurile. Se toarna in fir subtire peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina cu praful de copt amestecate, se toarna peste spuma, in doua reprize si se omogenizeaza prin rasturnare. Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei.

Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se lasa la racit, apoi se adauga zeama de lamaie.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina. Se toarna laptele si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic. Se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fund si se lasa pana se obtine o crema de consistenta budincii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi zeama de la o lamaie si coaja rasa. Se amesteca bine si se da deoparte.

Se bate frisca. Se iau 3-4 lg din ea si se amesteca cu crema pana se omogenizeaza bine.

Pe un platou se asaza un blat. Se insiropeaza, apoi se unge cu crema. Deasupra se asaza afine (eu am avut congelate). Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema, iar deasupra se pun afine. Se insiropeaza si ultimul blat si se asaza deasupra. Cu restul de crema, se unge tortul.

Din frisca ramasa, se fac moatze dupa imaginatie. Se decoreaza cu inimioare de ciocolata si bombonele confetti.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa se pregateasca inainte cu o zi, pentru a se putea taia mai bine.

2

Se poate orna dupa preferintele fiecaruia.

3

Se poate folosi o crema de vanilie/ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

simona72 1

14.02.2017, 09:37

Foarte buna combinatia, minunat tortul! la multi ani lui Denis!

mirela0911 1

14.02.2017, 14:28

Vă mulțumim tare mult pentru urări!

Ancutsa 1

16.02.2017, 22:20

Ce tort frumos! La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de visine si ciocolata