Tort cu crema de menta si ciocolata

de Ina in Torturi, 15 Noi 2014 | 5228 vizualizari

 

S-a vrut a fi un tort cu crema de menta si glazura de ciocolata, dar am facut o greseala : am intins glazura de ciocolata peste stratul de crema de menta , iar sub greutatea trandafirilor de decor glazura a luat-o la vale :))) :"> .
Ca sa dreg...busuiocul :D, am adunat crema, glazura si decorul si le-am mixat , obtinand astfel o delicioasa crema de ciocolata cu aroma de menta :X
Toti cei ce-au servit, au zis ca e cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de menta:
  • 500 g mascarpone
  • 8 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata alba ( am folosit ciocolata menaj)
  • 200 ml topping frisca ( puteti folosi frisca lichida )
  • aroma gel de menta
  • extract de menta
  • colorant verde (cat puteti lua cu un varf de scobitoare)
  • Crema de ciocolata cu menta:
  • 1/3 din crema de menta
  • 300 g ciocolata neagra menaj
  • Sirop:
  • 80 g zahar
  • esenta de cafea
  • extract de menta
  • 300 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de menta si ciocolata:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.

Crema de menta:

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, iar ciocolata o topim si-o amestecam cu toppingul de frisca (sau cu frisca lichida ). Cand se raceste amestecul de ciocolata si frisca, adaugam extract si aroma gel de menta , apoi il turnam peste mascarpone si amestecam totul cu viteza maxima a mixerului. La final adaugam foarte putin colorant, folosindu-ne de o scobitoare . Mixam energic , obtinand astfel o crema vernil, aromata si pastoasa, suficient de ferma  pentru a fi folosita ca decor. 

Crema de ciocolata cu menta o obtinem astfel: topim 300 g ciocolata neagra , apoi o lasam sa se raceasca . Cand  incepe sa se coaguleze  o amestecam cu o treime din crema verde de menta.

Sirop: Topim zaharul , adaugam apa si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul . Lasam sa se raceasca bine si aromatizam cu esenta de cafea si extract de menta.

Asamblare: 

Asezam pe platou unul din blaturi si  il insiropam . Intindem peste el o parte din crema de menta, apoi punem si celalalt blat pe care-l insiropam si-l acoperim cu crema de ciocolata cu menta. 

Cu crema de menta care ramane decoram tortul, ajutandu-ne de un posh. ( daca dorim mai multa, o putem "inmulti" amestecand-o cu frisca ) .

Dam tortul la rece si-l putem servi.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

La nr. de portii am trecut 1 referindu-ma la 1 tort. Portiile le taiem dupa preferinte, dar tortul este suficient pentru 10-12 persoane

2

Pentru decor, am mixat 100 ml frisca lichida si-am amestecat-o cu crema de menta ( doar ca sa fiu sigura ca am suficienta ).

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de menta si ciocolata-0
Tort cu crema de menta si ciocolata-1
Tort cu crema de menta si ciocolata-2
Tort cu crema de menta si ciocolata-3
Tort cu crema de menta si ciocolata-4
Tort cu crema de menta si ciocolata-5
Tort cu crema de menta si ciocolata-6
Tort cu crema de menta si ciocolata-7
Tort cu crema de menta si ciocolata-8
Tort cu crema de menta si ciocolata-9
Tort cu crema de menta si ciocolata-10
Tort cu crema de menta si ciocolata-11
Tort cu crema de menta si ciocolata-12

COMENTARII (48)

Ina 1

19.11.2014, 21:13

Ligia Bxl 1

26.11.2014, 18:42

ce frumos e

tarasmariana 1

23.02.2015, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20