Tort cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Torturi, 9 Feb 2013 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml frisca batuta tare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 1\2 cescuta zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata cu lapte
  • aschii de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
  • 5 bomboane Ferrero Rocher
  • 5 bomboane Raffaello
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.

Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.

Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.

Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.

Lasam la racit.

Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.

Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.

Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.

Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.

Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.

Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.

Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.

Se da la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru copt blatul am folosit o tava cu diametrul de 25 cm.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie-0
Tort cu crema de vanilie-1

COMENTARII (48)

karla

karla 1

11.03.2013, 19:10

super sigur am sa incerc reteta

Alina26

Alina26 1

11.03.2013, 20:35

La multi ani!!!!!!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 23:18

Va multumesc tuturor pentru urari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!