Tort cu crema de vanilie si ananas

de Rocsi in Torturi, 26 Ian 2013 | 3516 vizualizari

 

Un tort pregatit cu multa dragoste pentru iubitul meu...La multi ani dragul meu din partea mea! It doresc sa ai parte de la viata de sanatate, bucurii, multe, multe impliniri, tot ce ti-ai propus sa realizezi, sa ii ai alaturi doar pe cei dragi ce te merita, noroc la fiecare pas, liniste sufleteasca, zambetul sa nu iti lipsesaca indiferent de imprejurare si sa fii fericit.O zi minunata si de neuitat...Iti ofer in dar toata iubirea mea sincera!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • ½ cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura si ½ cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • ananas din compot
  • Pentu ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • bombonele albastre decorative
  • 1 lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ananas:

Blatul:Ouale le mixam spuma cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Adaugam esenta, praful de copt, apoi faina cernuta. La final incorporam cacaoa pe care o trecem si pe ea prin sita. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem compozitia blatului. Bagam tava in cuptorul incins, la o temperature portivita. Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.

Crema: Intr-un bol punem zaharul, faina, putin din lapte si amestecam pana obtinem o crema subtire si fara cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot punem in fir subtire amestecul de faina. Amestecam continuu pe foc si cand devine ca o budinca o luam de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie, acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit crema, adaugam mascarponele, zaharul pudra vanilat, limoncello si esenta. Mixam la o viteza mica pana sunt bine incorporate toate ingredientele.

Gelatina o hidratam in 100 ml de apa timp de 10 minute, apoi o topim pe baie de aburi, o punem peste  in crema de vanlie si amestecam bine.

Punem prima foaie de blat pe un platou (daca nu e foarte pufos blatul il puteti insiropa putin, la mine nu a mai fost cazul), iar un jur un inel detasabil. Punem cam un sfert din crema, asezam cateva cubulete de ananas, apoi iar crema (mai pastram cam un sfert). Asezam al 2 lea blat deasupra si ungem cu crema pastrata, apoi il dam la rece.

Ornat:

Am pregatit mai intai ornamentele din bombonele si ciocolata. Ciocolata am rupt-o bucatele si am topit-o. Intr-o forma de inimioare de la bomboane Milka, am pus pe margini bombonele decorative  albastre, peste ciocolata topita si le-am dat la frigider pana s-au intarit bine.

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Scoatem inelul detasabil de la tort dupa ce crema s-a intarit, imbracam marginile cu frisca apoi cu un pieptene de bucatarie trasam niste linii , mai facem cateva moate deasupra si ornam cu bomboanele pregatite mai sus din ciocolata.

Mixam putina frisca cu cacaoa si cu aceasta scriem "La multi ani !"...

Revin cu mai multe poze mai tarziu!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie si ananas-0
Tort cu crema de vanilie si ananas-1
Tort cu crema de vanilie si ananas-2
Tort cu crema de vanilie si ananas-3
Tort cu crema de vanilie si ananas-4
Tort cu crema de vanilie si ananas-5
Tort cu crema de vanilie si ananas-6
Tort cu crema de vanilie si ananas-7
Tort cu crema de vanilie si ananas-8

COMENTARII (66)

Rocsi

Rocsi 1

02.02.2013, 22:04

Diana multumesc mult!

nadina73

nadina73 1

09.02.2013, 20:12

la multiiiiiiiiii aniiiiiiiiiiiii! scuze de intarziere,abia ce am vazut

Rocsi

Rocsi 1

09.02.2013, 21:08

Multumesc mult mult Nadina draga...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!