Tort cu fructe - *100*

de mirela0911 in Torturi, 19 Iun 2011 | 7278 vizualizari

 

Nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu nr.100. Cand mi-am facut cont pe bucataras.ro nici nu visam ca voi ajunge la aceasta cifra. Asadar, pt. fiecare, cate o felie de tort si un pahar de suc (sau ce doreste fiecare ca dehhh.....a fost si ziua Larissei).

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt coaja de portocala rasa
  • 12 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • Pt. umplutura:
  • 300g iaurt simplu
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 5 lg zahar
  • visine, cirese, capsuni, ananas 
  • rondele de ananas din compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca
  • cateva fructe
  • felii de migdale
  • Pt. sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe - *100*:

Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de portocala razuita, uleiul si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se pun toate odata, se amesteca usor cu un tel de cateva ori, dupa care se adauga faina cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare de jos in sus de 9-10 ori. Se toarna intr-o tava de tort, se niveleaza si se da la cuptor pt aprox 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Siropul: se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.

Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Fructele se spala si se curata de codite, respectiv samburi. Capsunii se taie in doua, visinele si ciresele se rup in doua, iar ananasul se taie bucatele mici.

Iaurtul se mixeaza cu 3 lg zahar pana se topeste acesta din urma. Gelatina se topeste pe baie de aburi cu restul de zahar (2 lg) iar frisca se bate. Se amesteca iaurtul cu gelatina, frisca si fructele.

Blatul racit se taie in doua. In tava in care a fost copt blatul se pune folie alimentara. Se pune unul din blaturi, se insiropeaza, iar pe margini se aseaza rondelele de ananas taie in doua. Se toarna umplutura, se niveleaza dupa care se pune al doilea blat insiropat. Se da la frigider pt cel putin 2 ore.

Se scoate inelul de la tava, se indeparteaza folia alimentara de pe margini dupa care se transfera tortul pe un platou.

Decor: se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Am pastrat ciresele si visinele intregi iar pe margini am pus migdale.

Se da din nou la frigider pana la momentul servirii. 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe - *100*" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

deyutzky 1

26.06.2011, 00:10

La multi ani fetitei! Frumos tort felicitari si la mai multe retete!

mirela_sagi 1

26.06.2011, 01:07

super tort...am sa-l fac si eu cu ocazia aniversarii casatorii mele...Felicitari pentri 100 de retete, la mai mare

adry88 1

03.07.2011, 12:41

place felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata