Tort cu iaurt si piersici

de jolygina in Torturi, 12 Aug 2011 | 2423 vizualizari

 

cum pe data de 5 august sotul meu a implinit o frumoasa varsta i-am facut un tort cu iaurt si piersici, racoros si mare asa cum ii place lui

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua 
  • 4 linguri de zahar 
  • 4 linguri de ulei 
  • 4 linguri de faina
  • un praf de copt
  • crema
  • un iaurt de 400 g 
  • 2 cuti de firsca lichida de 200 g
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 3 piersici
  • o felie de pepene rosu
  • 2 plicuri gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si piersici:

Facem un pandispan din oua , zahar , ulei si faina. Il bagam la copt si intre timp pregatim crema de iaurt 

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, iar intre timp batem frisca spuma. Cand este gata adaugam iaurtul lingura cu lingura, apoi treptat zaharul pudra. Desfacem gelatina in apa calduta (sa nu dea in clocot ) si o incorporam si pe ea in crema de iaurt cu frisca 

Cand pandispanul s-a racit il taiem in doua, asezam prima foaie pe un platou intr-o forma cilindrica dupa care il insiropam cu suc de portocale. Asezam jumatate din crema de iaurt, dupa care punem 2 piersici taiate cubulete si pepenele rosu taiat si el cubulete, dupa care adaugam restul de crema si la sfarsit cea de-a doua foaie 

Ornam cu frisca si piersici, eu am mai folosit la ornat si cubulete de jeleu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120259
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120260
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120261
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120262
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120263
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120264
retete culinare - Tort cu iaurt si piersici 120265

COMENTARII (22)

Cris2711 1

14.08.2011, 15:52

minunatie de tort si La multi ani

vergi 1

14.08.2011, 20:37

la multi ani sotului bun si frumos tort

jolygina 1

15.08.2011, 23:02

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29