Tort cu jeleu de mere si crema caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 21 Dec 2010 | 3972 vizualizari

 

reteta cu nr 300,uraaaaa

 

INGREDIENTE

  •  Blat(ingrediente 2 foi):
  • * 4 oua
  • * 6 linguri de faina
  • * 4 linguri de zahar
  • * 2 linguri ulei
  • * 1 lingurita praf de copt
  • Crema caramel:
  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 250 ml lapte
  • * 3 linguri rase amidon
  • * esenta de rom
  • * 10 g gelatina
  • * 100 ml frisca
  • Jeleu de mere:
  • * 50 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 800 g mere
  • * 20 g gelatina
  • Siropul:
  • * 100 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * rom
  • Decor:
  • * frisca
  • * nuca de coco
  • * mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de mere si crema caramel:

Blaturile(2 foi):Se pot face pe rand.Ouale se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Daca ati facut cu 4 oua,impartiti compozitia in 2 parti si turnati jumatate intr-o forma(24 cm)tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pana se rumeneste,la foc mediu.La fel se procedeaza si cea de-a doua.

Crema caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se tine pe foc pana se topeste complet.Cand este topit se adauga laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza.Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Peste oua se toarna siropul de caramel in fir subtire si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.Se muta totul in cratita in care am facut siropul si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu pana se ingroase.Se adauga romul si se acopera cu folie alimentara.

Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se pune la microunde pentru cateva secunde si se amesteca in crema caramel.Crema se acopera si se lasa la racit.Cand este rece se amesteca cu 100 ml frisca batuta si se pastreaza la rece.


Jeleu de mere:

Merele se curata de cotor si de coaja si se maruntesc bine la robot.
Se fierbe un sirop din 50 ml apa si 50 g zahar si se adauga merele.Se tin 5 min pe foc amestecand.Gelatina se hidrateaza in apa rece si se dizolva la microunde,apoi se adauga jeleului cald si se amesteca bine.Se lasa la racit.

5.Sirop:
Se fiebe un sirop din apa+zahar+rom.

6. Asamblare:

Prima foai de blat se pune pe un platou si in jurul ei peretii tavii.Se repartizeaza crema caramel si se da la rece pana se intareste putin.Se continua cu a doua foaie de blat si se insiropeaza.Deasupra se pune jeleul de mere si se da la frigider (preferabil peste noapte).
Adoua zi se trece cu lama cutitului pe marginea tortului si se desprinde forma.Marginile se imbraca in frisca si se presara nuca de cocos

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu jeleu de mere si crema caramel-0
Tort cu jeleu de mere si crema caramel-1
Tort cu jeleu de mere si crema caramel-2
Tort cu jeleu de mere si crema caramel-3
Tort cu jeleu de mere si crema caramel-4
Tort cu jeleu de mere si crema caramel-5

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

22.12.2010, 12:45

Felicitari pt. cele 300 retete Tortul arata minunat 5f Inca nu stiu cum se pun f si de unde dar o sa le descopar eu cumva

ela

ela 1

22.12.2010, 12:50

Mirela0911 sus,in dreapta sub poza celui care a postat reteta sunt 5furculite si scrie noteaza reteta,faci click pe furculite

nadina73

nadina73 1

22.12.2010, 16:55

Felicitari din tot sufletu pentru cele 300 de retete tortu e grozav deci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!