De fructoza am auzit in urma cu 6-7 ani, cand am citit despre indicele glicemic al alimentelor. De atunci nu am mai folosit decat rareori zahar brun, zahar alb nu am in casa. Prefer indulcitorii naturali, in special mierea pe care o primesc de la parintii mei (au albine), iar fuctoza mi se pare ok pentru a face dulciuri pe care le papa si gandacelul meu.
Eu folosesc zahar brun la cafea iar iarna miere . recent am achizitionat indulcitor cu stevie . nu iau masuri extreme ptr. dieta dar ma preocupa , am avut pe linie paterna multe cazuri de diabet .
Foarte util a informatia . am o finuta de 6 luni . Pana acum a primit doar lapte de la mama ei . A spus ca pana la un an ii introduce piureuri de fructe si supici de legume dar fara sare si fara zahar .
E foarte bine ce face mamica cu bebita! Baietelul meu va implini curand 4 ani si el poate sa pape dulciuri, dar la bebelusi sub nici o forma nu e ok sa primeasca ceai indulcit sau alte mancarici cu zahar. Sper ca ii va introduce si ou si carnita in alimentatie inainte de 1 an, eu nu sunt adepta vegetarianismului la copii atat de mici.
Am si eu extract de stevia, dar sincer prefer fructoza ca si gust. Stevia cred ca e foarte buna si o mai folosesc la dulciuri cu fructe, unde nu ii simt gustul pra tare. Din pacate cazurile de diabet de tip 2 sunt destul de frecvente si atat eu cat si sotul meu avem o zestre genetica nu prea roz.