Tort cu mousse de cafea si ciocolata

de cristinne in Torturi, 4 Dec 2010 | 9806 vizualizari

 

Tort cu mousse de cafea si ciocolata aniversar pentru mine!! :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua;
  • 150 gr faina;
  • 150 ml apa minerala;
  • 100 ml ulei;
  • 100 gr zahar;
  • o mana alune pisate;
  • 2 linguri cacao;
  • praf de copt;
  • esenta migdale;
  • cafea pentru insiropat

Crema mousse de cafea:

  • 500 gr crema mascarpone;
  • 250ml frisca lichida;
  • 5 linguri zahar farin;
  • 4 linguri lichior de cafea(sau coniac);
  • cafea tare (3 linguri cafea instant dizolvata in 2 linguri apa fierbinte)

Crema mousse ciocolata:

  • 3 oua;
  • 30 grame unt;
  • 5 lingurite zahar farin;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 gr ciocolata

Glazura:

  • nutella (sau orice ciocolata);
  • 3linguri cafea tare
  • un varf de cutit de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de cafea si ciocolata:

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face o cafea dulce pentru insiropat.

Crema Mousse de cafea:

Se bate frisca lichida. Separat se bate mascarponele cu lichiorul de cafea si zaharul farin. Se incorporeaza apoi cele 2 amestecuri si se adauga si cafeaua tare.

Crema Mousse de ciocolata:

Se face ca la Tarta cu afine si mousse de ciocolata (Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.)

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie nutella fie de menaj) la microunde si se adaug apoi cafeaua amestecand energic. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se intareste imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu alune pisate.

Unul din cele mai bune si mai fine torturi pe care le-am facut! vi-l recomand!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68502
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68503
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68504
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68505
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68506
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68507
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68508
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68509
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68510
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68511
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68512
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68513
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68514
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68515
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68516
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68530
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68531
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68532
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68533
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68534
retete culinare - Tort cu mousse de cafea si ciocolata 68535

COMENTARII (20)

giuliana 1

06.12.2010, 07:59

la multi ani

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:52

elena1988 1

10.01.2011, 22:44

ador retetele tale de prajii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S