Tort cu nuca, stafide si whisky

de laura_n in Torturi, 27 Aug 2012 | 2105 vizualizari

 

Un tort bestial...pe cuvantul meu!!!
Am gasit o reteta de tort cu whisky (reteta scotiana cica) si l-am prestat. Am fost putin dezamagita de blatul copt care nu era deloc inalt, pufos si sexos. (nu am gasit alta rima)
Dar gustul...domle', gustul...este bestial, pe cuvantul meu :P

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 170 gr stafide
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 140 zahar (eu am folosit brut)
  • 1ou
  • 2 linguri whisky
  • 170 gr faina alba
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • 70 gr miez de nuca
  • 1 lingurita sare
  • pentru umputura:
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar pudra (reteta originala impunea 200 gr zahar, dar eu am folosit crema de lamaie)
  • 1 lingura whisky
  • 4 linguri lemon curd (asta este in plus fata de reteta originala)
  • 4 lg lapte (in plus fata de reteta originala)
  • pt decor
  • reteta originala cerea bombonele colorate decor insa eu am folosit cele de mai jos
  • stafide
  • fulgi de ciocolata
  • scortisoara rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, stafide si whisky:

Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul.

Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe parcurs si doua lingurite cu sirop de stafide. Amestecam bine, apoi adaugam stafidele, 1 lingura zeama lamaie,  nucile tocate si cele doua linguri de whisky. Turnam compozitia intr-o forma de chec (eu insa am folosit forma rotunda de copt), dar acum recomand o tava de chec. Coacem cam 30 min in cuptorul incalzit la 180 grade C.

Crema se obtine amestecand untul moale cu zaharul. Adaugam 2 lingurite de whisky si lemon curd si amestecam bine. Desfacem cu putin lapte si apoi dam crema la frigider.

Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, se taie in doua straturi (nu a crescut foarte inalt) si se pune un strat generos de crema. Tortul obtinut se imbraca in restul de crema, se rade ciocolata deasupra, se pune o mana de stafide si se pudreaza cu scortisoara. Se da la rece cam o ora dupa care se poate servi.

 

TIPS-URI

1

pentru un tort serios (ceva mai mare) recomand dublarea cantitatilor

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nuca, stafide si whisky-0
Tort cu nuca, stafide si whisky-1
Tort cu nuca, stafide si whisky-2
Tort cu nuca, stafide si whisky-3
Tort cu nuca, stafide si whisky-4
Tort cu nuca, stafide si whisky-5
Tort cu nuca, stafide si whisky-6
Tort cu nuca, stafide si whisky-7

COMENTARII (57)

laura_n 1

28.08.2012, 21:26

va multumesc mult

T I M E A 1

31.08.2012, 23:27

Ela68 1

09.10.2013, 20:16

"100 gr zahar pudra (reteta originala impunea 200 gr zahar, dar eu am folosit crema de lamaie)" adica sa inteleg ca ai pus 100 gr de zahar si restul crema de lamaie ?
Iti dai seama ca l-am cautat si l-am salvat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41