Tort cu nutella

de lilik in Torturi, 12 Dec 2010 | 7242 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri apa calduta
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 praf de sare
  • cacao cat vrem de colorat

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 350 ml apa
  • 3-4  linguri de zahar
  • esenta rom

pt decor:

  • 400 ml frisca lichida
  • 4-5 linguri nutella
  • alune de padure maruntite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Facem blatul:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao.

amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle.

dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba cu scobitoarea).

cand e gata il scoatem si il lasam la racit.

intre timp pregatim crema:

punem mascarpone si nutella intr-un vas mai mare si amestecam cu mixerul,apoi putin cate putin adaugam frisca.

amestecam bine pana devine omogena.

Siropul:

punem zaharul cu apa pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul,iar cand dam deoparte punem romul si lasam sa se raceasca.

Cand avem totul pregatit ne apucam de asamblat:

taiem blatul in 2 si insiropam prima parte,peste care vom pune crema,deasupra punem cealalta parte pe care o insiropam.

batem frisca cu cele 4-5 linguri de nutella,cu care acoperim tortul.

folosim pt decor alunele maruntite si frisca ramasa.(sau ceea ce dorim)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu nutella-0
Tort cu nutella-1
Tort cu nutella-2
Tort cu nutella-3

COMENTARII (45)

lilik

lilik 1

13.12.2010, 12:24

asa e vladimir merci frumos

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 17:43

lilik

lilik 1

15.12.2010, 18:55

merci frumos ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!