Tort cu sticla de sampanie

de janet in Torturi, 22 Apr 2010 | 3453 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru un prieten si s-a dovedit a fi o surpriza deosebita!Pentru acesta ar trebui sa avem florile si frunzele de trandafir facute de dinainte,cu care vom decora sticla de sampanie.

 

INGREDIENTE

  • -7oua
  • -7 linguri de zahar
  • -6 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • pentru crema:
  • -400 gr ciocolata menaj
  • -300 gr frisca lichida
  • -100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticla de sampanie:

Blatul:

batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o scobitoare ,daca iese curata ,blatul este gata.

Crema:

punem pe foc frisca si ciocolata rupta bucati sau data prin razatoare,cind s-a topit tragem la o parte ,lasam sa se racoreasca si adaugam untul la temperatura camerei amestecind bine cu mixarul,dam crema la frigider si pregatim blatul pentru montare.

Montare:

Pe mijlocul blatului decupam un cerc cit sticla de sampanie si impartim blatul in 3 foi pe care le umplem cu crema de ciocolata.Deasupra punem glazura tot de ciocolata;150g de ciocolata menaj,75 ml frisca lichida si 30g unt.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu sticla de sampanie 27923
retete culinare - Tort cu sticla de sampanie 27925

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:04

mena 1

22.04.2010, 17:17

Super idee!Felicitari pentru rabdare!

nadina73 1

23.05.2010, 21:38

super pacat ca nu ma lasa sa dau mai mult de 4 furcu,felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S