Tort de primavara

de ianculubita in Torturi, 28 Mar 2014 | 1147 vizualizari

 

Daca e atat de frumoasa primavara cu atat de multe flori,vin si eu cu un tort care sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 200g zahar pudra
  • 10linguri apa fierbinte
  • 8linguri ulei
  • 300g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • Crema
  • 250g branza prospata bine scursa sau mascarpone
  • 200ml iaurt
  • 5foi de gelatina
  • 100ml frisca lichida
  • 2linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 1borcan de compot cu fructe mari
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min

Intr-un castron amestecam branza trecuta prin sita sa nu fie cu cocoloase,cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit cu frisca batuta tare

Scurgem fructele din compot,punem intr-un vas mic 5linguri de zeama si topim pe bain-marie gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva apoi o incorporam in crema de branza;cu restul de zeama insiropam blatul dar nu taiat,doar intepat cu o furculita

Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul,punem deasupra cateva linguri de crema,deasupra fructe,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand,scoatem inelul si ornam tortul.

 

TIPS-URI

1

tortul se poate pregati si fara fructele din compot,eu am facut multe compoturi si acum trebuie sa le folosesc la ceva

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de primavara 306718
retete culinare - Tort de primavara 306719
retete culinare - Tort de primavara 306720
retete culinare - Tort de primavara 306721
retete culinare - Tort de primavara 306722
retete culinare - Tort de primavara 306723

COMENTARII (23)

ianculubita 1

30.03.2014, 10:56

gaby_gabytza 1

03.04.2014, 12:11

minunat decorul

ianculubita 1

03.04.2014, 18:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S