Tort cu vișine și frișcă

de Julie in Torturi, 13 Feb 2011 | 2026 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:  

  •  125 g unt,
  • 150 g zahăr,
  • 50 g cacao,
  • 3 ouă,
  • 100 g făină,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 1 lingură cafea măcinată

Cremă:

  • vișine(aprox. o cană),
  • 300 g smântână pt frișcă,
  • 3-4 linguri zahăr farin

Sirop:

  •  1 cană zahăr,
  • 1 cană apă

Decor:

  • frișcă,
  • vișine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vișine și frișcă:

Blat:
Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.
Sirop:
Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.
Crema:

Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul  de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.
Asamblare:
Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu vișine și frișcă-0
Tort cu vișine și frișcă-1
Tort cu vișine și frișcă-2
Tort cu vișine și frișcă-3
Tort cu vișine și frișcă-4
Tort cu vișine și frișcă-5
Tort cu vișine și frișcă-6
Tort cu vișine și frișcă-7
Tort cu vișine și frișcă-8
Tort cu vișine și frișcă-9

COMENTARII (19)

Sylvia 1

20.02.2011, 19:00

Renunt si la dieta pt o bucatica

adry88 1

04.07.2011, 15:47

place

Alexandra Elena 1

14.06.2013, 13:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41