Tort de 3 ani

de Denissa in Torturi, 23 Feb 2012 | 1845 vizualizari

 

Tudor a implinit pe 18 februarie 3 ani si de atunci viseaza numai tort si lumanari (de tort). Multumesc Mycookinglife pentru inspiratie!! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 315 gr zahar pudra
  • 255 gr faina
  • 6 linguri cu apa
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 vanilie
  • Crema
  • 300 gr unt moale
  • zahar pudra
  • cacao
  • nuca macinata 
  • 1 esenta de rom
  • Decor de krantz
  • 200 gr nuca
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 3 ani:

Blat

Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina de tel) iar apoi se incorporeaza usor in amestecul de faina, galbenusuri si zahar.

Se ia o forma rotunda (eu am avut una cu inel detasabil) se unge cu ulei si se  tapeteaza cu faina, se toarna amestecul si se introduce in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute (depinde de aragaz).

Crema

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, esenta de rom si cacaua pana se topeste zaharul si devine ca o spuma apoi se adauga nuci macinate. (Nu am mentionat cantitatea de zahar pentru ca fiecare face dupa gustul sau mai dulce sau nu. Nuca nu am pus multa deoarece am pus destula deasupra).

Krantz

Nucile de prajesc putin in cuptorul incins si se zdrobesc apoi cu sucitorul (sau ciocanul de snitele, eu asa am facut).

Separat zaharul se pune la caramelizat avand grija sa nu se arda. Se adauga nucile pisate se amesteca rapid iar apoi intreaga compozitie se intinde pe o folie de aluminiu sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se sfarma cu ciocanul de snitele.

Asamblare

Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop de apa, zahar, esenta de rom. Se intinde crema de unt se pune cel de-al doilea blat iarasi crema si apoi ultimul blat.

Se pastreaza 2 linguri de crema pentru ornarea tortului, intinzandu-se pe ultimul blat si pe margini iar apoi se tapeteaza tortul cu krantz pisat.

Am mai facut niste moturi de frisca batuta.

(Asta e tortul de 3 ani)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de 3 ani 148501
retete culinare - Tort de 3 ani 148502
retete culinare - Tort de 3 ani 148503
retete culinare - Tort de 3 ani 148504
retete culinare - Tort de 3 ani 148505

COMENTARII (38)

Denissa 1

24.02.2012, 08:18

multumim iri

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:37

sa-ti traiasc sa fie sanatos si tortul e grozav

Denissa 1

24.02.2012, 14:32

multumim mamaie Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S