Tort de căpșuni

de Zamfira in Torturi, 19 Oct 2015 | 1449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de căpșuni:

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.

Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.

Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.

Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită.

Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă.

Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior.

Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior.

Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni.

Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de căpșuni 407501
retete culinare - Tort de căpșuni 407502
retete culinare - Tort de căpșuni 407503
retete culinare - Tort de căpșuni 407504
retete culinare - Tort de căpșuni 407505
retete culinare - Tort de căpșuni 407506
retete culinare - Tort de căpșuni 407507
retete culinare - Tort de căpșuni 407508
retete culinare - Tort de căpșuni 407509
retete culinare - Tort de căpșuni 407510
retete culinare - Tort de căpșuni 407511
retete culinare - Tort de căpșuni 407512
retete culinare - Tort de căpșuni 407513
retete culinare - Tort de căpșuni 407514
retete culinare - Tort de căpșuni 407515
retete culinare - Tort de căpșuni 407516
retete culinare - Tort de căpșuni 407517

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Andreea Caroline 1

19.10.2015, 22:42

mirela0911 1

21.10.2015, 12:55

Frumos și bun!

Zamfira 1

21.10.2015, 23:06

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S