Tort de caramel si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 23 Noi 2012 | 9999 vizualizari

 

Imi era dor de ceva cu crema de caramel si am realizat acest tort minunat...Pentru toti iubitorii de ciocolata si caramel este delicios ..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua mari
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 40 g cacao
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema caramel:
  • 270 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60-70 ml frisca lichida
  • 2-3 patratele ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel si ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat, galbenusurile, apa si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si le cernem peste albusuri amestecand usor de sus in jos. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi intr-o forma de tort (26 cm diametru) timp de 15-20 minute pentru fiecare blat (testul scobitorii)

Pentru crema caramelizam zaharul  pe foc mic pana se inchide la culoare(maro potrivit) stingem cu 150 ml lapte fierbinte (mare atentie cand adaugati laptele) si amestecati bine pana se dizolva tot zaharul. Faina o amestecati cu 100 ml lapte, o adaugati peste zaharul ars si amestecati pana se ingroasa.

Bateti frisca (nu foarte tare) si  adaugati treptat din crema caramel (racita bine). Hidratati gelatina timp de 10 minute in apa si puneti pe foc pana se topeste(atentie sa nu fiarba)

Adaugati 2 linguri de crema peste gelatina topita ,omogenizati bine si adaugati si restul de crema. Iese destul de deschisa crema la culoare(un crem deschis) dar este foarte gustoasa si cu o aroma placuta de caramel.

Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa iar cand e rece adaugati esenta de rom.

Asamblare: blat+sirop+crema+blat+sirop+crema+blat+sirop

Opriti 3-4 linguri de crema si imbracati tortul cu ea. Dati la rece pentru 1 ora. Intre timp pregatiti glazura si o lasati si pe ea sa se racoreasca putin.

Decorati tortul cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.


 

TIPS-URI

1

Tortul este mai bun a 2-a zi.

RETETA IN IMAGINI

Tort de caramel si ciocolata-0
Tort de caramel si ciocolata-1
Tort de caramel si ciocolata-2
Tort de caramel si ciocolata-3
Tort de caramel si ciocolata-4
Tort de caramel si ciocolata-5
Tort de caramel si ciocolata-6
Tort de caramel si ciocolata-7
Tort de caramel si ciocolata-8
Tort de caramel si ciocolata-9
Tort de caramel si ciocolata-10
Tort de caramel si ciocolata-11

COMENTARII (31)

 Lavinia

Lavinia 1

25.11.2012, 00:37

Multumesc Gaby

LadyCrs

LadyCrs 1

26.11.2012, 16:17

Delicios!

 Lavinia

Lavinia 1

26.11.2012, 17:13

Multumesc Lady

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!