Tort de ciocolata Dukan

de deyutzky in Torturi, 13 Apr 2014 | 13443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (tava cu diametru 26 cm):
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • 5-6 linguri indulcitor pudra (sau dupa gust)
  • 3 linguri iaurt degresat
  • 1 pliculet ness
  • 2 linguri rase de cacao cu continut redus de grasime
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml lapte degresat
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri indulcitor
  • Crema:
  • 700 ml lapte degresat
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 plic de ness
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Dukan:

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare.

Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul, cacaua si nessul si amestecam usor.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Sirop:

Incalzim laptele si il amestecam cu indulcitorul si esenta.

Crema:

Punem 500 ml lapte intr-o oala la foc mic. Separat intr-un bol se amesteca praful de budinca cu indulcitorul, nessul si laptele ramas (200 ml).

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura:

Incalzim apa si dizolvam cacaua complet si laptele praf doar partial, astfel incat sa mai ramana o parte din cocoloase.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara (sau punem un inel detasabil in jurul blatului) si punem blatul pe care il vom insiropa cu siropul pregatit.

Turnam crema racita, iar peste crema punem glazura.

Dam la frigider apoi consumam.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata Dukan-0
Tort de ciocolata Dukan-1
Tort de ciocolata Dukan-2
Tort de ciocolata Dukan-3
Tort de ciocolata Dukan-4
Tort de ciocolata Dukan-5

COMENTARII (20)

simonacallas

simonacallas 1

14.04.2014, 23:32

Am dat jos fo' 2 kile numai ca l-am vazut

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

27.04.2014, 23:17

georgiaskitchen

georgiaskitchen 1

21.05.2014, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!