Tort de ciocolata Mickey Mouse

de T I M E A in Torturi, 4 Dec 2013 | 9217 vizualizari

 

Un tort dedicat celor mici ...
Sunt multumita sa bifez si acest tort, printre putinele torturi ce le-am facut pentru copii. Cu siguranta am sa il mai fac, e tare dragalas :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 7 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 gr smantana pt frisca
  • 7 linguri zahar
  • Sirop:
  • aprox 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 2 lingurite cacao Nesquick
  • Ornat:
  • 200 gr frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita cacao neagra
  • 2 lingurite cacao Nesquick
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Mickey Mouse:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.  Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Ungem 2 forme mici de ceramica (aprox 10 cm) cu unt si le umplem putin mai mult de jumatate. Restul compozitiei o turnam intr-o tava rotunda de 17 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema in felul urmator: amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. 

Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider aprox 2 ore.

Cand scoatem din frigider mixam crema pana devine spumoasa.

Asamblare:

- taiem blatul mare in 3 iar cele doua mici le taiem in doua

- asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea celor 3 ingrediente

- ungem cu un strat de crema, apoi punem a doua foaie de blat care la fel o insiropam si o ungem cu crema

- procedam la fel si cu cea de a treia foaie, adica sirop apoi un strat de crema.

- ungem si de jur imprejur cu crema 

- cele doua forme mici (adica urechiusele lui Mickey) le insiropam pe rand (prima foaie), apoi ungem cu un strat de crema, asezam a doua bucata peste crema si cu grija imbracam urechile in crema de ciocolata

Ca sa desenez fata lui Mickey am avut in fata un model, o fata a lui Mickey listata pe o coala alba de hartie.

Cu o scobitoare am trasat mai intai conturul fetei, ochii, nasul si gura.

Apoi dupa ce am batut frisca o parte simpla si o parte cu cacao, am facut mai intai zona cu alba apoi restul. 

De jur imprejur tortul l-am imbracat cu floricele de frisca.

Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de a fi servit, ideal pana a doua zi.

  Nu e foarte greu de realizat fata lui Mickey dar necesita timp si rabdare. 

Sa imi spuneti daca il incercati si voi :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata Mickey Mouse 282387
retete culinare - Tort de ciocolata Mickey Mouse 282388
retete culinare - Tort de ciocolata Mickey Mouse 282389
retete culinare - Tort de ciocolata Mickey Mouse 282390
retete culinare - Tort de ciocolata Mickey Mouse 282391

COMENTARII (37)

LUK 1

08.12.2013, 18:47

ce frumos e

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:57

frumusel,bravo

kukibella 1

01.06.2014, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29