Tort de ciocolata Monti

de leoflori in Torturi, 27 Iun 2009 | 8969 vizualizari

 

Tort adaptat pt. regimul Montignac

 

INGREDIENTE

        Blat :
  • 140 gr. ciocolata amaruie 75% sau 85% cacao
  • 140 gr. unt
  • 1 lingurita esenta rom
  • 5 galbenusuri frecate cu 1 Lingura Fructoza
  • 3 albusuri batute batz cu 2 Linguri Fructoza (pentru reteta obisnuita se inlocuieste Fructoza cu 140 gr. zahar pudra)
       Crema :
  • 250 ml. smantana dulce
  • 150 gr. ciocolata 75 sau 85% cacao
  • 1 Lingura ness (pudra, nu deja preparat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Monti:

Mixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si mixam la viteza mica. Punem si esenta de rom.

Turnam in tava de 22 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Coacem 30 minute la foc mediu. (170 grade C) Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

La bain-marie incalzim smantana + cioco + ness, amestecam pana se omogenizeaza si lasam la racit. E mai bine ca sa se faca prima crema si apoi blatul.

 

Cand s-a racit si s-a ingrosat putin se toarna peste blat , se niveleaza si sa da la frigider.
Eu am ornat cu frisca din smantana dulce si cateva zmeurici.
reteta este de  la fetele monitgnace pe culinar.ro  E nebunia ciocoholicilor!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5119
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5120
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5121
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5122
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5123
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5124
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5125
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5126
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5127
retete culinare - Tort de ciocolata Monti 5128

COMENTARII (27)

ANCA 1

17.03.2010, 17:51

bine zis de vis, ne-am indragostit de tortul asta, e perfect!! l-am facut de ziua Mufarinului, dar pentru noi

diana_k 1

17.03.2010, 22:07

tort cu cioco...foarte bine arata

leoflori 1

17.04.2010, 21:20

scuze pt.intarziere.
nu se pune deloc faina la blat. este un tort de regim "chipurile", dar tare-tare bun.
va multumesc tuturor pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S