Tort cu ciocolata si sarlota

de anuta in Torturi, 2 Feb 2016 | 1552 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100 g faina,
  • 125 g zahar,
  • esenta,
  • un praf de sare
  • sarlota:
  • 750 g iaurt de fructe (dupa preferinta),
  • 250 branza fina de vaci (20% grasime),
  • 150 g zahar pudra ,
  • 20 g gelatina alimentara,
  • zahar vanilat
  • decor:
  • bezele trase in ciocolata,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si sarlota:

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2. Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica, zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina, care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marine, fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3. Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi se aseaza prima bucata de blat, se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata (se pot folosi si biscuiti) apoi se toarna crema de sarlota, se vine deasupra cu cealalta parte de blat, presand usor cu mana.
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra (se rade ciocolata aflata la temperatura camerei). Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si sarlota 426102
retete culinare - Tort cu ciocolata si sarlota 426103
retete culinare - Tort cu ciocolata si sarlota 426104
retete culinare - Tort cu ciocolata si sarlota 426106
retete culinare - Tort cu ciocolata si sarlota 426107

COMENTARII (4)

anuta 1

04.02.2016, 15:45

Corinuta 1

07.02.2016, 13:41

Cat de fain arata!

MotanLaOale 1

09.02.2016, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D