Tort de ciocolata si cocos

de Patricia Iordache in Torturi, 19 Apr 2013 | 2607 vizualizari

 

O cunostinta m-a rugat sa-i fac un tort, prin care sa-si anunte sotul ca este insarcinata. Asa ca m-am gandit rapid (avand in vedere ca trebuia sa fie gata in cateva ore) si am realizat acest tot cu blat de cacao, mousse de ciocolata cu lapte si coniac, sarlota de vanilie cu piersici, glazura de ciocolata si ornamente din martipan.
L-am decorat cu bombonele de ciocolata si fulgi de cocos colorati. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru blat ( 22 cm dametrul):
  • 5 oua;
  • 5 linguri apa;
  • 10 linguri zahar;
  • 8 linguri faina;
  • 2 linguri cacao;
  • Ce ne trebuie pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 300 gr. ciocolata cu lapte;
  • 20 ml. coniac
  • Ce ne trebuie pentru sarlota de vanilie cu piersici:
  • 3 plicuri gelatina (10 gr * 3 plicuri)
  • apa pentru preparat gelatina
  • 2 linguri zahar tos + 1/2 cana zahar;
  • 1 ou
  • 3-4 piersici jumatati (din compot);
  • 1 lingura cu smantana grasa;
  •  250 ml frisca lichida;
  • Ce ne trebuie pentru glazura:
  •  75 ml apa;
  •  150 gr. zahar;
  •  150 ml. frisca lichida;
  •  75 gr. glucoza (miere ENERGIZANT de la AROVIT);
  •  60 gr. cacao neagra;
  •  15 gr. gelatina granulata (preparata conform instructiunilor de pe plic)
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • 500 ml. apa;
  • 250 ml. zahar;
  • 20 ml. coniac
  • Ce ne trebuie pentru decor:
  • bombonele de ciocolata;
  •  fulgi de cocos colorati;
  •  martipan de la Dr. Oetker din care am modelat o suzeta si o jucarie;
  •  putin colorant albastru (am folosit colorant gel de la Wilton)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si cocos:

Cum pregatim blatul:

Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt.
Pornim cuptorul la 200 grade.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana se formeaza o spuma tare. Adaugam galbenusurile, toate odata, punem si apa, amestecam.
Cernem faina si cacao si le adaugam treptat in compozitie, amestecand cu o spatula de sus in jos.
Turnam compozitia intr-o forma captusita cu hartie de copt si lasam la cuptor aproximativ 30-45 minute) pana trece testul scobitorii ( daca bagam in aluat o scobitoare aceasta trebuie sa iasa curata, fara urme de aluat). Nu deschidem usa cuptorului primele 15 minute ca sa nu oprim compozitia din crescut!
Lasam sa se raceasca si taiem blatul in trei discuri.

Cum preparam mousse-ul de ciocolata:

Punem frisca lichida intr-un vas cu fundul gros, pe flacara aragazului. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam usor pana ce aproape s-a topit ciocolata. Oprim focul si mai amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Lasam sa se raceasca compozitia si o bagam la frigider pentru minim 2 ore.
Scoatem vasul cu crema care a devenit tare si mixam cu ajutorul mixerului aproximativ 5 minute pana ce devine pufoasa, moale si isi deschide culoarea.
Adaugam visinele din dulceata, coniacul si amestecam cu o lingura.

Cum preparam sarlota cu piersici:

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plic. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar, oul si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit. Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 1/2 cana de zahar si cu 1 lingura de smantana.   Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita, apoi le tai cubulete. Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta si cu bucatile de piersici.


Cum preparam siropul:

Fierbem apa cu zaharul, lasam sa se raceasca, adaugam coniacul, amestecam si il folosim la insiroparea discurilor de blat.

Cum preparam glazura:

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Intr-o cratita cu fundul gros punem apa, frisca lichida, zaharul si glucoza (mierea energizant) si amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam cacao cernuta si fierbem 3 minute amestecand continuu.
Luam glazura de pe foc, o strecuram prin sita si o lasam la racit pana ajunge la 30-40 grade, moment in care adaugam gelatina topita.
Lasam la racit si o folosim cand s-a racit si are o textura densa cat sa "curga".

Cum montam tortul:

Discul 1 (blat), insiropam, punem mousse-ul de ciocolata, discul 2 (blat), insiropam, adaugam sarlota cu piersici, nivelam bine, discul 3 (blat). Lasam la frigider peste noapte.
Preparam glazura si o punem cu grija peste tort.
Decoram cat timp glazura este inca umeda, cu fulgi de cocos si apoi asezam cu grija ornamentele.

 

COMENTARII (30)

COSTEO 1

19.04.2013, 14:28

Mor incet dar o sa incerc sa rezist!

Rocsi 1

19.04.2013, 20:32

Cat de frumos Patricia.. Te felicit din suflet!

Rux 1

19.04.2013, 23:20

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L