Tort de ciocolata si portocala

de T I M E A in Torturi, 8 Iun 2014 | 2678 vizualizari

 

Un tortulet facut cu drag unei bune prietene care si-a sarbatorit ziua de curand. Si cum este mare iubitoare de ciocolata nu puteam sa o surprind decat cu un tort cu ciocolata. Si pentru ca tortul sa fie perfect am combinat ciocolata cu aroma de portocala proaspata.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu, cutia rosie de 200 ml)
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Sirop
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa
  • Decor
  • 1 lingura din crema de ciocolata + 150 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si portocala:

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. 

Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.

Partea de sus eu am taiat-o in asa fel inca sa fie dreapta si a pus-o la mijloc in tort. 

Punem prima foaie pe o farfurioara si dupa ce o insiropam cu siropul de portocala ungem cu o parte din crema. (daca va e mai usor impartiti de la inceput crema in aprox 3 parti si o lingura separat care vine apoi in frisca).

Urmeaza evident a doua foaie de blat, sirop si inca un rand de crema.

Apoi ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pt ca trebuie sa ne ajunga si pentru imbracat de jur imprejur.

Mixam frisca pana incepe sa se intareasca, adaugam crema pastrata si mixam inca cateva secunde.

Ornam  cu frisca de jur imprejur si deasupra.

Presaram apoi coaja de portocala rasa.

Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de a felia si servi.   

 

TIPS-URI

1

Daca doriti un tort mai mare, adaptati cantitatile pentru o tava mai mare

2

Cand taiem tortul e important sa avem un cutit cu lama subtire si lata pe care o trecem inainte pe sub jet de apa calda.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata si portocala-0
Tort de ciocolata si portocala-1
Tort de ciocolata si portocala-2
Tort de ciocolata si portocala-3
Tort de ciocolata si portocala-4
Tort de ciocolata si portocala-5
Tort de ciocolata si portocala-6
Tort de ciocolata si portocala-7
Tort de ciocolata si portocala-8
Tort de ciocolata si portocala-9
Tort de ciocolata si portocala-10
Tort de ciocolata si portocala-11
Tort de ciocolata si portocala-12
Tort de ciocolata si portocala-13

COMENTARII (32)

Constelatialeu 1

09.06.2014, 13:35

Sylvia 1

09.06.2014, 13:47

demential

T I M E A 1

09.06.2014, 14:08

Cleme , Sylvia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04