Tort de mere caramelizate

de cristeena20 in Prajituri, 27 Aug 2012 | 9699 vizualizari

 

E o prajitura usoara si ff buna, cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere mai mici
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • zahar pentru caramelizat (1 cana)
  • nuci sau stafine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere caramelizate:

-Se curata merele si se scobeste interiorul

- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto, dupa preferinta (eu am pus smochine uscate..are un gust ff bun pt cine ii place).

- se pregateste urmatorul blat: -se freaca gaçbenusurile cu zaharul pana devine spumos; albusurile se bat bine  si se incorporeaza la galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos. La final adaugam faina treptat. Aceasta compozitie se toarna peste mere in forma d eprajitura. Se da la cuptorul preincalzit pana se coace. Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou astfel incat sa fie cu merele la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de inghetata. sua cu frisca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere caramelizate 175005
retete culinare - Tort de mere caramelizate 175006

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

30.07.2013, 22:01

Soacra mea prepara tortul asta. Un deliciu!

MariaO 1

30.07.2013, 23:44

si eu prepar tortul asta dar inainte sa pun blatul pun merele la cuptor cu citeva linguri de margarina si zahar pentru 20 min apoi tornn blatul si continui coacerea .

cristeena20 1

31.07.2013, 12:03

Ce idee super..nu m-am gandit la asta dar voi incerca. BAnuiesc ca merele sunt mai moi..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: