Tort de mere si crema de zahar ars

de ancutaCH in Torturi, 4 Iun 2012 | 9177 vizualizari

 

Este un tort pentru pofticiosii indragostiti de CREMA DE ZAHAR ARS...eu de obicei o fac si cu mere pentru ca nu prea ma dau in vant dupa crema de zahar ars...si asa e combinatia perfecta pentru dulce si racoritor....dar cine e certat cu merele poate sa sara din pasul unul cu merele dar sa pastreze caramelul....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: ·
  • 8 - 10 mere
  • · 1 litru lapte dulce
  • · oua: 6 pt crema +6 pt pandispan
  • · zahar: 6 linguri (pt. crema) + 6 linguri (pt pandispan) +7 linguri pt caramel
  • · 6 linguri de faina pt pandispan
  • · esente de vanilie, rom
  • · coaja de portocala
  • · 50g unt
  • · frisca lichida si fructe pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema de zahar ars:

PASUL 1- se pregatesc si se coc merele

Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele de coaja si seminte  si se taie in jumatate. Se aseaza merele, in tava cu caramel, cu scobitura in sus, in care se pun cubulete de unt. Se presara peste mere cate o lingura de zahar si se da la cuptor pt circa 20 min (150-200C), pana cand sunt merele coapte.

PASUL 2- se pregateste crema de zahar ars

Se mixeaza galbenusurile (6) cu 6 linguri de zahar; cand zaharul e aproape topit se poate adauga treptat si laptele, esentele si albusurile batute spuma. Se toarna in tava peste merele coapte si se mai da la cuptor pt  cam 30-35min.

PASUL 3- pregatire pandispan

Se prepara un aluat din 6 albusuri batute spuma, in care se incorporeaza treptat galbenusurile, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina. Se adauga esente si mirodenii (coaja de lamaie/portocala) si se toarna in tava peste crema de zahar ars cand aceasta este bine coapta. Se mai da la cuptor inca 20-25 minute pana se coace si pandispanul.

PASUL 4 - asamblare tort

Dupa ce se raceste bine , se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca cu frisca.

Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu l-am ornat cu fructe de sezon -capsuni si cirese.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tava mai inalta atunci taiati merele in sferturi sau chiar in felii mai grosute, peste care puneti pe alocuri cubulete de unt si presarti cu zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165374
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165375
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165377
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165378
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165379
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165380
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165381
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165383
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165389
retete culinare - Tort de mere si crema de zahar ars 165392

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:26

excelent

FlaviaD 1

06.08.2013, 17:11

Foarte bun si aratos

babi5 1

06.08.2013, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D