Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Daca cineva este sceptic la vederea acestui tort,va spun ca are un gust nemaipomenit!!
Blat negru
Blat alb
Crema
1-Orezul negru spalat,pus intr-un vas cu apa si lasat pana a doua zi,cand il scurgem,il punem intr-un vas la fiert cu zahar,lapte,anason,cardamom si un praf de sare;dupa ce laptele a intrat complet in orez,scoatem anasonul,cardamomul si incorporam gelatina care a stat cateva minute la hidratat;amestecam bine sa se topeasca apoi rasturnam in forma mica de tort unsa cu unt,nivelam suprafata si dam la frigider.
2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa,sare,zahar,anason,cardamom iar cand a intrat apa in orez,adaugam cate putin lapte,pana orezul este bine fiert si a devenit o pasta(pilaf);scoatem anasonul,cardamomul,adaugam merisoarele,apa de portocal,amestecam bine si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider
3-Pentru crema,o pregatim dupa indicatiile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina care s-a hidratat cateva minute;amestecam bine si rasturnam peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider cateva ore;dupa acest timp,scoatem tortul din forma cu grija si-l ornam cu capsune.
1
daca nu aveti o paleta mare pentru tort,va sfatuiesc sa lasati tava de la baza formei de tort
2
daca nu vreti sa folositi gelatina,puteti adauga in orezul negru amidon;trebuie neaparat adaugat ceva,pentru ca orezul fiind basmati,nu se leaga si se imprastie cand taiem felii
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult