Tort de portocale si ciocolata

de Brindusa in Torturi, 7 Feb 2012 | 2332 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 200 g unt
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g ciocolata neagra 55%, topita si racita
  • 100 ml suc de portocale

CURD DE PORTOCALE

  • 200 ml zeama de portocale
  • 5galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • coja rasa de la 2 portocale

GANACHE DE CIOCOLATA

  • 200 ml smantana
  • 200 g ciocolata 55%

SIROPUL ,

se amesteca

  • 200 ml suc de portocale
  • 200 ml vermouth fara aroma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale si ciocolata:

Cu o zi inainte se face curdul de portocale. Pentru asta amesteca 2 linguri de suc portocale cu gelatina si lasa deoparte. Intr-o craticioara amesteca restul de suc de portocale, galbenusurile, zaharul, si coaja de portocala. Adauga untul si, pe foc foarte mic, amesteca incontinuu pana ce crema se intareste (cam 6- 8 minute). Ia de pe foc, adauga gelatina si omogenizeaz-o bine. Pune crema la rece, ca sa se intareasca.

Pentru blat: Amesteca bine faina cu praful de copt. Amesteca cu mixerul zaharul si untul, pana devin ca o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Adauga ciocolata si amesteca. Pune 1/2 din faina, apoi sucul de portocale si restul de faina, amestecand putin dupa fiecare. Toarna coca intr-o tava rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Coace cam 30 de minute la 180 C. Lasa blatul sa se raceasca putin in forma, apoi lasa-l sa se raceasca bine pe un gratar.

Taie blatul in doua. Stropeste fiecare blat cu sirop, apoi umple tortul cu curdul de portocale.

Pentru ganache: Incalzeste smantana pana aproape de fierbere. Pune inauntru ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana se omogenizeaza. Lasa la racit, apoi orneaza tortul cu acest ganache.

Lasa tortul la frigider cateva ore inainte de a-l servi celor dragi.

 

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

08.02.2012, 17:41

Foarte aromat

Rux

Rux 1

08.02.2012, 20:46

Ce mult imi place, e fin, e cu portocale, are ciocolata...exact pe gustul meu! Sigur si precis e delicios!!!

MIUTA

MIUTA 1

10.02.2012, 11:34

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!