Tort de portocale

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 664 vizualizari

 

Din caietul de retete al mamei mele.....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de nuci
  • 250 gr de zahar pudra
  • 6 oua
  • 2 portocale
  • 150 gr cacao
  • 1 pahar apa - 125 ml
  • 50 gr ciocolata
  • 500 gr frisca
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga nuca inmuiata cu apa, portocalele felii, uleiul, faina si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua se umple cu frisca peste care se rade ciocolata.

Se poate introduce si o foaie de pandispan dar atunci trebuie mai multa frisca.

Eu am pus cantitatile pe jumatate si l-am combinat cu un alt blat pentru a face un tort  - resultatul aici

Anul trecut l-am facut de St Valentin.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de portocale 371914
retete culinare - Tort de portocale 371915
retete culinare - Tort de portocale 371916
retete culinare - Tort de portocale 371917
retete culinare - Tort de portocale 371918
retete culinare - Tort de portocale 371919
retete culinare - Tort de portocale 371929
retete culinare - Tort de portocale 371939

COMENTARII (17)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:07

Bun bun bun!

Panacris 1

19.03.2015, 18:49

jolygina 1

31.03.2015, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D