Tort din branza de vaca

de ionix in Torturi, 20 Aug 2010 | 2293 vizualizari

 

reteta am gasit-o printre foile vechi ale agendei mele... se numeste tort dar e mai mult o prajiturica...
Mi-era lene s-o postez dar verisoara-mea m-a rugat.. adica Roxy cea momoasa :X:X

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg branza de vaca
  • 2 linguri cu smantana
  • 350 g zahar
  • 10 oua
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

Glazura:

  • o ciocolata rasa sau cateva linguri cu crema de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza de vaca:

Branza se freaca bine cu smantana, zaharul si cu zaharul vanilat.

Cand branza devine ca o pasta se adauga ouale, unul cate unul, si se incorporeaza bine.

se adauga coaja de lamaie si un praf de sare iar apoi se amsteca bine.

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet , tapetam si peretii tavii, iar apoi turnam compozitia de branza.

Deasupra punem galbenusurile batute cu o lingura de zahar.

Se da la cuptor, la foc mic, timp de 40-45 de min.

Cand s-a facut, cu un cutit se desprinde tortul de pe marginile vasului.

Se rastoarna din tava si deasupra se pun carlionti de ciocolata sau se unge cu crema de ciocolata.

Se poate savura atat cald cat si rece.

Merge tare bine cu un vin roze facut de bunicu.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am adaugat smantana pt ca era prea uscata branza mea... nu va recomand sa puneti daca branzica este umeda.

2

de preferat ar fi sa frecati totul cu o lingura de lemn...

RETETA IN IMAGINI

Tort din branza de vaca-0
Tort din branza de vaca-1
Tort din branza de vaca-2
Tort din branza de vaca-3
Tort din branza de vaca-4

COMENTARII (15)

mena29

mena29 1

22.08.2010, 00:21

Yam,Yam,bun

ionix

ionix 1

22.08.2010, 09:03

@Teo... daca-s foile vechi, nu se stie... risti si poate castigi cateva zile la spital hehe.. pupacesc

ionix

ionix 1

22.08.2010, 09:04

mersi, fetelor! @Corina... asa-i... e super simplu de facut... nu ai batai de cap cu "tortuletul" asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!