Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")

de kamy in Torturi, 8 Mar 2011 | 43047 vizualizari

 

Ce coincidenta..... mai bine nici ca se putea....reteta 100 azi de ziua noastra..
Va dedic acest tort(proaspat)la toate bucatarasele vesele de pe acest site...prietenele mele virtuale.

VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA SI O VIATA FERICITA!!!!!
LA MULTI ANI CU SANATATE!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 gr lapte
  • 200 gr.zahar
  • 400 ml crema patiserie(frisca lichida)
  • 2 plicuri gelatina
  • piersici,pere din compot
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie+portocala
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!"):

Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot si se fierbe pe aburi(in momentul in care incepe sa clocoteasca se da deoparte).

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.

 Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.

Pe fundul tavi se aseaza fructe taiate felii subtiri.

Se bate frisca(puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca.

Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.

Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.

Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.

Pofta buna sa aveti!!!!

 

TIPS-URI

1

sectiunea mai pe seara

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!") 90089
retete culinare - Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!") 90090
retete culinare - Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!") 90164

COMENTARII (81)

feliciatimisoara 1

08.02.2014, 21:39

e foarte bun! trebuie incercat!

bimbiluna 1

08.05.2014, 09:43

merge si fara amidon ?sau ce altceva se poate lua in locul amidonului?

Rux 1

08.05.2014, 09:57

In loc de amidon pune faina dar cerne-o bine de cateva ori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L