Tort "Duo"

de Lavinia in Torturi, 2 Feb 2013 | 24236 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa rece

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Crema 1:

  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Crema 2 :

  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 1 lingura cacao
  • 1 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata+100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Duo":

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul,apa ,esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava(26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)


Pentru crema de ciocolata se mixeaza laptele cu praful creme ole,apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.

La fel se procedeaza si cu crema de vanilie.

Se insiropeaza blaturile si se pun cremele intre ele.Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca.Se "imbraca" tortul de jur imprejur cu frisca si se da din nou la rece .Intre timp se prepara glazura ,se topeste ciocolata cu frisca pe baie de abur si se lasa la racit.

Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Duo" 201749
retete culinare - Tort "Duo" 201750
retete culinare - Tort "Duo" 201751
retete culinare - Tort "Duo" 201754
retete culinare - Tort "Duo" 201756
retete culinare - Tort "Duo" 201758
retete culinare - Tort "Duo" 201759

COMENTARII (20)

alilianaa 1

03.02.2013, 07:51

Lavinia 1

03.02.2013, 09:52

Liliana

anamaria33 1

06.11.2014, 19:19

O sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S