Tort duo de ciocolată

de CulinaryRainbow in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3255 vizualizari

 

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când sărbătoriți pe cineva drag. O cremă fină sau poate două, parfum exotic de cacao, blaturi ciocolatii, umede și aerate... Ce poate fi mai delicios?
Green Sugar mi-a întins din nou o mână de ajutor și m-a ajutat să duc misiunea la bun sfârșit, iar draga mea Timea m-a inspirat, astfel, reușind să fac cea mai bună combinație de blaturi și creme.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blaturi:
  • 3 ouă
  • 425 g făină
  • 450 g zahăr
  • 12 linguri cu cacao
  • 180 ml ulei
  • 120 ml lapte integral
  • 240 ml ciocolată caldă
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema nr.1:
  • 360 g zahăr
  • 360 ml frișcă lichidă neîndulcită
  • 240 g unt gras ( 82% - 85% )
  • 250 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • o păstaie de vanilie
  • Ingrediente pentru crema nr.2:
  • 200 g zahăr Green Sugar
  • 3 ouă mărimea M
  • 250 g unt gras ( 82% - 85% )
  • 300 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • 50 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura ganache:
  • 200 g ciocolată neagră ( minim 50% cacao )
  • 100 ml frișca lichidă
  • 50 g unt gras ( 82% - 85% )
  • Decor:
  • fulgi de ciocolată cu lapte
  • fulgi de ciocolată neagră
  • alune glazurate
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort duo de ciocolată:

   Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător. 

   Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului la minim și am adăugat gălbenușurile și ingredientele lichide.

   În compoziția obținută am început să adaug treptat mixul uscat pentru blat.

   La final am adăugat cei 240 ml de ciocolată caldă pe care, în prealabil, am adus-o la punctul de fierbere.

   Am împărțit compoziția în două părți egale.

   Am pus jumătate din compoziție într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie și am copt blatul în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute la o temperatură de 170 de grade.

   După ce am copt ambele blaturi, le-am lăsat să se răcească pe un grătar. Când s-au răcit le-am înjumătățit, astfel, obținând 4 blaturi ( în imagine apar 8 blaturi deoarece eu am făcut două torturi în același timp ).

   Crema nr. 1

   Am pus zahărul și frișca lichidă într-o cratiță și le-am încălzit până când zahărul s-a topit complet. Am amestecat continuu.

   Am luat cratița de pe foc și am adăugat păstaia de vanilie și ciocolata. Am amestecat continuu pentru a le încorpora.

   Am pregătit untul și l-am încorporat în crema călduță.

   Cu ajutorul mixerului am mixat crema până când a devenit pufoasă.

   Mențiune:

     Crema nr.1 am pregătit-o de două ori putându-se folosi atât mixată, cât și în varianta nemixată. Pe fiecare blat am așezat câte un strat din ambele creme.

   Crema nr. 2:  

   Am omogenizat foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută am amestecat-o continuu pe bain marie până când a căpătat consistență. Am încorporat ciocolata și am lăsat-o să se răcească. Între timp am bătut untul pentru a deveni cremos.

   Când compoziția cu cacao s-a răcit am turnat-o peste unt și am mixat la viteză mare până când s-a omogenizat. Am lăsat-o 10 minute la frigider. 

   Am îmbrăcat tortul în această cremă, păstrând o mică parte din ea pentru ornat.

   Crema trebuie să fie foarte fermă, să nu curgă. 

   Pentru glazura ganache am pus frișca lichidă și ciocolata într-un vas pe bain marie. Am omogenizat iar la final am adăugat untul. Am turnat glazura peste tort astfel încât mici firișoare de ciocolată să de prelingă de jur împrejur. Am ornat tortul și l-am pus la rece pentru câteva ore.

   Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Nu este necesar să îniropați blatul deoarece este un blat destul de umed.

RETETA IN IMAGINI

Tort duo de ciocolată-0
Tort duo de ciocolată-1
Tort duo de ciocolată-2
Tort duo de ciocolată-3
Tort duo de ciocolată-4
Tort duo de ciocolată-5
Tort duo de ciocolată-6
Tort duo de ciocolată-7
Tort duo de ciocolată-8
Tort duo de ciocolată-9
Tort duo de ciocolată-10
Tort duo de ciocolată-11
Tort duo de ciocolată-12
Tort duo de ciocolată-13
Tort duo de ciocolată-14
Tort duo de ciocolată-15
Tort duo de ciocolată-16
Tort duo de ciocolată-17

COMENTARII (46)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

03.06.2015, 19:33

Vă mulțumesc, fete faine!

Corinuta

Corinuta 1

09.06.2015, 17:13

Asta e "Tortura" cu ciocolata

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.06.2015, 09:35

La Multi Ani! si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24