Tort Egiptean si o luna de Bucataras

de Dea_Dea in Torturi, 21 Apr 2013 | 77650 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat!!

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi si la fiecare foaie se pune :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 lingura faina
  • CREMA 1
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 375 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • CREMA 2
  • 120 gr alune
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean si o luna de Bucataras:

Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.

CREMA 1

Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.

CREMA 2

Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim.

Alunele se zdrobesc si ele bucati.

Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite

Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.

Se lasa la rece cateva ore,timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca

Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221396
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221397
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221398
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221399
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221401
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221402
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221403
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221404
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221405
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221406
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221407
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221408
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221409
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221410
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221411
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221412
retete culinare - Tort Egiptean si o luna de Bucataras 221413

COMENTARII (28)

ionela2682 1

22.04.2013, 09:34

Doar 1 luna??aveam impresia ca te stiu de mai multa vreme!!!

cdiana 1

04.08.2013, 21:20

Am facut acest tort ieri, este un deliciu. A fost foarte apreciat de toata lumea, este exceptional.
Singura remarca este ca, la o oala cu diametru de 24 cm, la cantitatile date, foile nu ies atat de groase ca in poze. Au iesit mult mai subtiri si am scos destul de greu hartia de copt de pe ele.

Ligia Bxl 1

16.01.2014, 11:30

arata super Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L