Tort Fudge

de Doralinda in Torturi, 1 Mai 2013 | 1933 vizualizari

 

Cred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar sigur gustul e foarte.....ciocolotos!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt topit
  • 250 ml smantana
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 1 pliculet vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 350 gr ciocolata ptr topit
  • Ptr Crema:
  • 500 gr ciocolata ptr topit
  • 300 ml smantana ( NU light!)
  • 125 gr unt topit
  • 80 gr zahar 3 linguri glicoza
  • 2 cestcute mici cu cafea espresso
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fudge:

Ptr blat:

Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu un cutit).

Ptr crema:

Topim ciocolata in bain marie. Intr-un vas separat, amestecam untul cu zaharul, glucoza si cafeaua. In vasul de la mixer ( sau in oricare alt vas) puneti ciocolata topita, smantana si compozitia cu untul topit si lasati la frigider 30 min. In continuare, bateti cu mixerul la o viteza medie compozitia pana devine spumoasa si isi schimba usor culoarea ( mai deschisa). Intindeti crema peste blat si puneti la frigider!

Ptr decor, am folosit pasta de zahar Wilton, un pachet de 500gr alb, dar mi-a ramas cca 100gr, si 150gr din cea roz. cele 4 ornamente in forma de scoici le-am facut cu tub Wilton decorating ice.

 

TIPS-URI

1

Puteti taia blatul in 2 sau 3 parti, asa cum am facut eu, si veti avea un strat mai subtire de crema sau veti lasa cum e in reteta originala si veti avea doar un singur strat de ciocolata si unul de blat!

2

Am folosit la acest tort pasta de zahar Wilton, ptr ca e un tort mai dur, altfel, pasta de zahar nu ar fi tinut. Peste ultimul strat de blat am pus foarte putina crema doar cat sa acopere dupa care am intins pasta de zahar cu un rulou ca pe o foaie de placinta si am acoperit tortul, dupa care am taiat cu o foarfeca ceea ce era in plus.

3

Daca folositi pasta de zahar, e bine sa va ornati tortul, in ziua in care il veti taia, ptr ca daca il veti orna cu o seara inainte, se va intari.

4

Daca vreti sa faceti motive din pasta de zahar, atunci sa le faceti cu 2-3 zile inainte si le lasati la frigider ptr a se intari bine!

5

daca nu aveti o forma de 20cm, puteti folosi un cerc si puneti foaie de cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Fudge 224216
retete culinare - Tort Fudge 224217
retete culinare - Tort Fudge 224218
retete culinare - Tort Fudge 224219
retete culinare - Tort Fudge 224220
retete culinare - Tort Fudge 224221
retete culinare - Tort Fudge 224222
retete culinare - Tort Fudge 224223
retete culinare - Tort Fudge 224224
retete culinare - Tort Fudge 224225
retete culinare - Tort Fudge 224226
retete culinare - Tort Fudge 224227
retete culinare - Tort Fudge 224228

COMENTARII (47)

Doralinda 1

04.05.2013, 13:41

Merisor

loredanaaa 1

10.05.2013, 01:12

wow ce frumos

Doralinda 1

10.05.2013, 10:33

Loredana, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21