Tort in trei culori pentru a 300-a reteta

de mamaieelena in Torturi, 1 Ian 2014 | 2001 vizualizari

 

Acest tort l-am facut si pentru ca era a 300-a reteteta dar si pentru noul an 2014 si nu numai de ce nu pentru voi toti care-mi sunteti dragi prieteni ai acestui site,vreau ca anul acesta in care de-abia am pasit sa va aduca numai bucurii si sanatate.

 

INGREDIENTE

Crema de iaurt;

  • 150ml frisca lichida
  • 6 foi de gelatina
  • 1borcan de 500g cu iaurt de cirese

Crema galbena;

  • 2 oua
  • 3linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml lapte pentru frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 2 plicuri cu zahar vanilat

Crema de ciocolata;

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 250 ml lapte pentru frisca
  • 1 fiola esenta rom

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3linguri cu faina

Toping;

  • fructe:1 banana,2 chivi,coacaze negre,bobite de granate,1 mandarina
  • 1 plic de gelatina pentru fructe
  • 1 lingura cu zahar
  • 400 ml lapte pentru frisca
  • 1 bucate de ciocolata pe care am scris cu frisca 2014
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in trei culori pentru a 300-a reteta:

Am inceput prin a prepara cremele:gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Laptele pentru frisca l-am batut cu mixerul de la ambele creme(iaurt si vanilie).Jumatate din frisca am amestecat-o cu iaurtul si cu gelatina pe care am pus-o la foc sa se dizolve bine in apa dar pana s-a dizolvat dar NU a si fiert,am lasat sa se raceasca putin si am adaugat la iaurt.Intr-o casoleta de plastic cu forma patrata si destul de incapatoare am pus folie alimentara din plastic si am pus crema de iaurt pe care am dat-o la frigider.

Acum preparam crema de vanilie:cele doua galbenusuri cu zaharul,zaharul vanilat si laptele se amesteca bine si se pune la foc obtinanadu-se astfel o crema.

Cele 6 foi de gelatina pe care am pus-o la hidratat se pun in crema fierbinte de vanilie si se amesteca pana la dizolvarea ei in crema,cele 2 albusuri care au fost batute cu mixerul se adauga in crema inca fierbinte si se amesteca bine.Se da la rece.

Laptele pentru frisca se bate si se adauga in crema rece.Se adauga si aceasta crema peste crema ca iaurt si se da la frigider.Crema de ciocolata:se pune la foc intr-o craticioara ciocolata cu laptele pentru frisca sa se dizolve se adauga si fiola de rom si se pune la rece.Cand este rece se bate cu mixerul pentru a deveni mai pufoasa.La sfarsit am pus si frisca deja batuta.Am adaugat si aceasta crema la celelalte doua.Acum facem blatul clasic ouale se separa si se bat albusurile spuma tare la care se adauga zaharul apoi galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu lingura de lemn.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25 minute.Cand e gata se scoate si se da la rece.

Am decupat blatul pe dimensiunea casoletei in care se afla cremele si am pus deasupra cremelor si am dat la frigider pana a doua zi cand am si ornat.fructele se curata si se taie,iar gelatina se pune la hidratat ca apoi se adauga apa suficienta pentru fructe.Am luat casoleta si am rasturnat totul pe un blat special pentru tort si acum am inceput sa asez toate fructele deasupra tortului peste care am pus apoi si gelatina care s-a intarit aproape instantaneu deoarece tortul era foarte rece.Am batut si frisca pentru ornat am scris si placuta de ciocolata cu anul 2014 si l-am dat iar la rece pentru seara de revelion.

Pofta buna. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287673
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287674
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287675
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287676
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287677
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287678
retete culinare - Tort in trei culori pentru a 300-a reteta 287679

COMENTARII (37)

mamaieelena 1

02.01.2014, 19:12

Dana multumesc

mamaieelena 1

02.01.2014, 19:13

Laura multumesc

delia64 1

01.06.2014, 23:23

Minunat !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25