Tort inimos cu frisca si ciocolata

de Miha in Torturi, 31 Mai 2009 | 10197 vizualizari

 

Special pentru petrecerea bucatarasilor...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos cu frisca si ciocolata:

Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem.


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.


Mousse de ciocolata amaruie:


Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.


Crema de lapte condensat:


Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.


Mousse de ciocolata cu lapte:


Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)


Decor:


Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))


Asamblare:


In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.


Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.


Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3833
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3834
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3835
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3836
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3837
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3838
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3839
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3840
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3841
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3842
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3843
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3844
retete culinare - Tort inimos cu frisca si ciocolata 3845

COMENTARII (15)

Miha 1

01.06.2009, 22:53

Flori,mi-ai adus aminte de o faza...O mamica de pe un anume forum care intre timp mi-a devenit buna prietena,imi pandea farfuriile sa vada daca nu cumva is de la vreo cofetarie.

danygospodina 1

01.06.2009, 23:13

Cum adica de la Cofetarie ? Meriti mai mult respect, Miha !!! Vrei sa spui ca Belvedere e mai tare ca tine ? Ii dai clasa !
Fiica-mea, cand a intrat ultima data acolo, o rugam sa vorbeasca mai incet, ca devenise prea radicala in afirmatii ! Si dupa 2 guri, m-a ridicat de pe scaun , sa mergem acasa si sa-i fac ceva bun !
Iar tortul de la ziua ei, cu piscoturi, l-a batut , detasat, pe cel de la Belvedere, si scump, si prea dulce, prea untos, prea... al unui baietel !

Miha 1

01.06.2009, 23:18

Mai Dany ma uimesti...sa nu spui ca suntem vecine si eu nu stiam...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI