Tort Krem a la krem

de danamatei in Torturi, 7 Dec 2010 | 5219 vizualizari

 

Deoarece a fost Sf Andrei, l-am sarbatorti pe puiul nostru Rares Andrei. Si cum prajitura preferata a familiei este Krem a la Krem ... , a iesit un tort extraordinar!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole Ciocolata
  • Crema 1 :
  • 400 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole Vanilie
  • Crema 2:
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blat: Am facut 4 blaturi cu diametrul de 30 cm.

Ingredientele de la blat se impart la 4.

Se separa galbenusul de albus. Se bat bine albusurile de la trei oua cu cele 3 linguri zahar pana se intareste spuma, se adauga galbenusurile si se mai bate putin, apoi se adauga jumatate de plic Creme Ole Cicolata si se bate usor. Se unge tava de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina si se pune compozitia de blat. Se coace la foc potrivit.

Se procedeaza la fel si la celelalte trei blaturi. Ultimul blat se lasa in tava.

 Crema 1: Intr-un castron se pune smantana, laptele si praful de Creme Ole Vanilie. Se mixeaza bine pana se intareste crema.

Crema 2: Se pune frisca lichida intr-un vas si se incalzeste bine . Se pune ciocolata rupta bucatele, se lasa putin, apoi se amesteca bine pana se topeste. Se lasa la racit pana se intareste.

Asamblare: Peste blatul din tava se pune jumatate din crema de vanilie, blat, jumatate din crema de ciocolata, blat, crema de vanilie ramasa si ultimul blat.

Se rastoarna pe un platou si se imbraca in crema de ciocolata ramasa. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti rabdare sa se intareasca crema o puteti mixa.

RETETA IN IMAGINI

Tort Krem a la krem-0
Tort Krem a la krem-1

COMENTARII (26)

Bucataras

Bucataras 1

28.09.2011, 10:03

la multi ani!

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2011, 11:31

La multi ani!!!

brunetica

brunetica 1

21.11.2011, 13:27

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!