Tort mascota

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 2907 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort deosebit, fiind fan mascota, si am dat gres. Am vrut sa fac o carcasa de ciocolata, pe un castron mai mare, pe care sa o umplu cu crema, sa o sigilez cu ciocolata si sa fie pe platou ca o mascota uriasa. Totul a mers bine pana la desprinderea de pe fundul castronului care nu a vrut nici cum. Asa ca am facut repede un blat ciocolatos si am facut tortul clasic. A iesit foarte bun dar a fost greu la taiat felii deoarece am pus multa ciocolata deasupra si a fost crema mai multa decat normal.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 75g ciocolata
  • 60g zahar tos
  • 3 oua
  • 80g unt moale
  • 60g zahar pudra
  • 80g faina
  • unt pentru uns forma
  • CREMA
  • 500g ciocolata amaruie
  • 800ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta rom
  • 100g stafide
  • coaja portocala confiata
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • ORNAT
  • rulouri de vanilie
  • rulouri de cacao
  • fulgi ciocolata alba
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascota:

BLATUL

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.

Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.

Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se unge cu unt o forma de diametru de 20 cm.

Se pune compozitia in forma si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Va iesi un blat subtire (eu asa am vrut ca sa fie crema cat mai multa).

Cand este rece se taie in doua.

CREMA

Se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida pe baie de abur.

Se lasa la racit (chiar pusa la frigider).

Se mixeaza rece, se adauga stafidele, esenta de rom si coaja de portocale confiata.

Se pune iar la rece in frigider.

GLAZURA

Se topeste ciocolata cu untul pe baie de abur.

ASAMBLAREA

Se pune jumatate de blat pe platou.

Se pune crema in strat gros (chiar foarte gros).

Se pune blatul superior.

Se pun jur imprejur batoane de vanilie si cacao taiate in jumatate. Au rolul sa  tina crema intre cele doua blaturi. Atentie la glazura sa nu fie prea groasa (ca la mine) ca nu se taie tortul frumos.

Se toarna glazura pe blatul superior.

Se pun bomboanele si se presara fulgi de ciocolata alba.

Se pune in frigider pentru 2-3 ore.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort mascota 354930
retete culinare - Tort mascota 354931
retete culinare - Tort mascota 354932
retete culinare - Tort mascota 354933
retete culinare - Tort mascota 354934
retete culinare - Tort mascota 354935
retete culinare - Tort mascota 354936
retete culinare - Tort mascota 354937
retete culinare - Tort mascota 354938
retete culinare - Tort mascota 354939
retete culinare - Tort mascota 354940
retete culinare - Tort mascota 354941
retete culinare - Tort mascota 354942
retete culinare - Tort mascota 354943
retete culinare - Tort mascota 354945
retete culinare - Tort mascota 354947
retete culinare - Tort mascota 354948
retete culinare - Tort mascota 354950
retete culinare - Tort mascota 354951
retete culinare - Tort mascota 354953

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

04.12.2014, 22:59

Diana11 1

26.02.2015, 15:13

Arata super frumos

MotanLaOale 1

26.02.2015, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S