Inghetata de caise cu Nesquik

de adasev12 in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 1064 vizualizari

 

reteta adaptata dupa mai multe retete de inghetata luate de la diversi bucatarasi...multumesc tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust ( aprox 150 gr am pus eu)
  • 4 l-ite nesquik
  • vanilina
  • 500 gr caise
  • 2-3 caise sau o piersica pt sos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu Nesquik:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul .

Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand  in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit.

Frisca se bate  spuma  tare si apoi se  amesteca cu caisele mixate sau zdrobite cu furculita . Cand s-a racit bine amestecul de oua si lapte se combina cu frisca si fructele, se mai adauga vanilina pt aroma si se imparte in doua  vase compozitita. Intr-una se adauga Nesquik , se amesteca bine si apoi se dau ambele vase la congelator . Din ora in ora se scot si se amesteca bine pt a sparge acele de gheata.  Eu am lasat ultima data peste noapte compozitia la congelator, am servit abia a doua zi...si nu a avut deloc ace de gheata....a iesit f buna

Deasupara  am servit cu un sos de caise  facut din 3 caise , 3 lg zahar si un paharel de apa, puse pe foc la fiert si apoi lasate la racit. Am mai adaugat si frisca .

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de caise cu Nesquik-0
Inghetata de caise cu Nesquik-1
Inghetata de caise cu Nesquik-2

COMENTARII (21)

adasev12

adasev12 1

15.07.2011, 09:14

mirela, iti dau cu placere!
buni, trimit cu drag

adasev12

adasev12 1

15.07.2011, 09:17

ruxy, din acest pt de vedere da, e speciala....si a fost si buna....pup

adasev12

adasev12 1

15.07.2011, 09:18

carla, ma bucur ca-ti place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!