Tort Mihai

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2010 | 3289 vizualizari

 

Ce credeti ca numai voi ati facut tort pentru ziua de azi??hop si eu ..am facut tortuletul pentru unchiul meu Mihai daca tot se afla in tara....la multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi si va dedic acest tortulet!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua mari
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura cacao
  • faina (in jur de 10 linguri)
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci mai untoasa
  • 150 gr unt
  • 250 gr creme patisserie de la meggle
  • coaja de la o portocala
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 300 ml suc de portocale pentru insiropat
  • 1 plic tort jelee+200 ml suc portocale
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mihai:

Ouale le mixam spuma cu zaharul.

apoi punem esenta si uleiul.

praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua.

la urma adaugam si cacao.

amestecam bine toate ingredientele.

tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.

lasam blatul la copt pana este copt(facem testul cu scobitoarea).

il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.

crema:

branza o frecam bine cu mixerul.

punem untul ,la temperatura camerei,taiat cubulete si zaharul pudra.

mixam iar pana se incorporeaza untul.

adaugam si coaja de portocale si esenta de vanilie.

intr-un bol batem crema patisserie spuma pana se intareste.

apoi cu o lingura luam crema patisserie si o incorporam in branza usor usor.

luam o tava detasabila de tort si o imbracam in folie alimentara.

punem prima felie de blat,o insiropam cu suc de portocale apoi punem un strat generos de crema de branza.

punem al doilea blat,iar insiropat ,iar crema.

adaugam si ultimul blat ,il insiropam si il nivelam cu crema ramasa.

deasupra asezam felii de portocala si kiwi.

pregatim plicul de tort jelee conform instructiunilor de pe plac dar in loc de apa punem suc de portocale.

il turnam uniform peste fructe.

dam la rece tortul pentru 2 ore.

apoi il scoatem pe un platou si imbracam peretii tot in crema patisserie sau frisca.

cu ocazia asta am folosit si cantarul cumparat din camara si sunt incantata de el..merita sa il luati...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Mihai-0
Tort Mihai-1
Tort Mihai-2
Tort Mihai-3
Tort Mihai-4

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

11.11.2010, 19:38

mersi ruxy mult..te mai astept pe la mine.sper sa te simti bine alaturi de noi

Maria58

Maria58 1

23.11.2010, 19:58

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!