Tort Milka

de Aletta in Torturi, 25 Apr 2015 | 8274 vizualizari

 

Un tort racoritor pe care vreau sa il impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 100 g nuca de cocos
  • 2 linguri de otet
  • 3 ciocolate de lapte Milka
  • 1000 ml frisca
  • 30 linguri de zahar
  • 10 oua
  • 2 gelatine
  • 5 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milka:

Blat bezea : 5 albusuri, 10 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 50 g nuca de cocos.

Se bat albusurile spuma, pana se obtine o bezea tare apoi treptat se adauga si zaharul.

Dupa incorporarea zaharului se adauga otetul si nuca de cocos, amestecand usor.

Se da la cuptor 20-25 min.

Se fac 2 blaturi.

Crema 1 : 2 ciocolate de lapte Milka se topesc in 5 ml de ulei.

Se raceste dupa care se amesteca cu 300 ml frisca batuta tare impreuna cu o gelatina care se inmoaie in 100 ml apa.

Crema 2 : 10 galbenusuri, 10 linguri de zahar, 1 ciocolata de lapte Milka se bat pe abur si se lasa la racit.

Se bate 300 ml frisca dupa care se amesteca cu crema racita si o gelatina dizolvata in 100 ml apa.

Asamblare : blat 1 + crema 1 + blat 2 + crema 2 si se imbraca in cei 400 de ml frisca ramas.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Milka-0
Tort Milka-1

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

26.04.2015, 21:31

Mmm, pare delicios!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.05.2015, 21:06

Aletta

Aletta 1

24.06.2015, 20:26

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!