Tort Panda

de Kadia80 in Torturi, 5 Ian 2012 | 1794 vizualizari

 

un tort de ciocolata … mai cu mot

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g faina alba
  • 50g praf de ciocolata
  • 15 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 300 g zahar
  • 100g de unt
  • 235 de ml de lapte
  • 3 albusuri batute spuma
  • pentru glazura:
  • 200g zahar praf
  • 4 linguri de apa
  • pentru scut:
  • 100g unt
  • 1 lingura de lapte fierbinte
  • 1 ou
  • 3 linguri de miere
  • 200 g faina
  • o lingura de praf de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Panda:

Pentru blat: se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga prafurile treptat, in ploaie. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga la compozitie. Compozitia asta (800 ml de aluat lichid) se toarna in forma de ursulet din silicon si se coace la 175°C cam 40 de minute, pana cand iese scobitoarea curata.

Se lasa sa se raceasca peste noapte si a doua zi se glazureaza cu amestecul proaspat de zahar praf si apa. Deasupra se aplica desenele, hainutele si decoratiile, care sunt facute manual din martipan colorat comercial.

Pentru scut: Se freaca spuma 100g de unt cu o lingura de lapte fierbinte. Separat se bate un ou cu trei linguri de miere si apoi se omogenizeaza cu spuma de unt si 200g de faina. Se formeaza o bila de aluat care se lasa 30 de minute la frigider, apoi se modeleaza in forma dorita si se coace in cuptor la 180°C pentru 30 de minute. Ca si ursuletul, scutul, dupa racire, se imbraca in martipan si se ataseaza pe labuta.

 

COMENTARII (24)

Cris2711 1

28.01.2012, 12:28

La multi ani

Kadia80 1

28.01.2012, 21:01

Multumesc mult tuturor O surpriza foarte placuta :*

gaby_duceag 1

28.01.2012, 22:43

La multi ani!!!!Te pup, fata draga! Sa fii sanatoasa si fericita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04