Tort panza de paianjen

de tarasmariana in Torturi, 28 Apr 2014 | 6902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 150 gr margarina
  • Glazura:
  • 250 gr nutella
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • sucul de la cu compot de piersici
  • Ornat:
  • 1 ciocolata alba
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panza de paianjen:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine pana devin tari,se adauga cate o lingura de zahar,si se bat bine,apoi se dauga cate un galbenus pe rand,se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu hartie de copt.Se pune la cuptorul preincalzit la 170°c depinde de fiecare aragaz,se lasa cam 30 de min.,apoi se face testul cu scobitoarea.

Crema:se amesteca bine faina,cacaoa si zaharul,se adauga totul in laptele rece,se incorporeaza toate si se pune la foc mic,se amesteca bine pana se ingroasa,se da deoparte si lasa la racit(nu de tot sa devina calaie)se adauga margarina si esenta de rom si se amesteca bine.

Glazura:se pune la bain-marie nutella pana se inmoaie se da deoparte,se amesteca impreuna cu mascarpone.

Asamblare:se taie blatul in doua,se insiropeaza primul blat se pune crema,al doilea blat si iar se insiropeaza,la final se toarna glazura si se intinde uniform si pe margini.Se orneaza cu ciocolata alba se topeste la bain-marie cu putin lapte apoi se pune intr-o punga de ornat cu un orificiu mic si se dau formele ca in imagine.Am trasat cu scobitoarea peste ciocolata alba.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panza de paianjen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cafea