Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni

de Rux in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 993 vizualizari

 

Parca nu puteam sa las sa treaca ziua mea... fara un tort preparat in casa :))) Ca doar sunt si eu un bucataras :)))) am ales acest tort incredibil de delicios, de o finete extraordinara si pot sa va spun ca m-am indragostit iremediabil de el, asa ca l-am si pus imediat in topul deserturilor favorite!
Reteta am vazut-o la Laura Vitale...care mi se pare una dintre cele mai senzationale culinarese ever!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 227 g zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite amidon( sau faina cernuta de cateva ori prin sita)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 500 g frisca lichida mixata cu 2 linguri de zahar pudra
  • fructe de padure( eu am pus congelate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni:

Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).

Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie  pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.

Pergamentul se intoarce cu fata liniata in jos pe o tava speciala de copt ( eu am folosit tava de cuptor).

Se incinge cuptorul la 150 de grade.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia lingura cu lingura. Secretul este ca albusurile sa fie bine mixate cu zaharul astfel incat atunci cand probezi sa nu mai simti zaharul intre degete (mixati cu rabdare, dureaza in jur de 7 minute).

Folosind o spatula incorporam otetul si amidonul dar cu mare grija sa nu dezumflam  albusurile.

Asezam apoi lingura cu lingura albusurile pe hartia  pe care am trasat cercul si avem grija sa construim practic forma de tort.

Vom tine la cuptor blatul timp de 50 de minute. Il vom lasa apoi sa se raceasca complet.

Frisca o vom mixa cu zahar( eu am pus dupa gust si cu putina vanilie (optional).

Decoram Pavlova cu frisca si cu fructe de padure din blesug, de ce nu si cu capsuni dupa inspiratie!

 

https://www.youtube.com/watch?v=EP4zNAtrMQ0

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni-0
Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni-1
Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni-2
Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni-3

COMENTARII (38)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

01.06.2015, 21:19

nu am mancat niciodata dar arata asa de bine a ta k tre so incerc :

Rux

Rux 1

01.06.2015, 22:08

Mariana scumpa mea

Rux

Rux 1

01.06.2015, 22:09

Luana...merita cu varf si indesat....e minunatie curata!!!! Visez la praji asta non stop! )) Vai ce-am spus! )) Sa o probezi neaparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!