Tort pentru iubirea mea

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Oct 2011 | 4725 vizualizari

 

Azi este ziua sotului meu, care implineste o frumoasa varsta, i-am pregatit si eu un umil tortulet, pe care l-am facut cu toata dragostea pentru el si pe care asteptam sa-l devoram imediat cum ajunge acasa.
LA MULTI ANI IUBIREA NOASTRA!!!!TE IUBIM ENORM!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
    • 5 oua
    • 10 linguri de zahar pudra
    • 10 linguri de lapte
    • 5 linguri de ulei
    • 1 praf de copt
    • 1 praf de sare
    • ~ 1 pahar de faina
    • vanilie
    pentru rulada:
    • 4 oua
    • 8 linguri de zahar pudra
    • 1 praf de copt
    • 1 praf de sare
    • ~200 g de faina
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • gem de mure ( sau de care va place)
    pentru crema:
    • 350 g frisca lichida
    • o budinca de vanilie
    • o budinca de frisca
    • 800 ml lapte
    • 8 linguri de zahar
    • vanilie
    • 1 plic gelatina
    • cirese din compot ( am bagat ciresele dintr-un borcan de 800)
    pentru decor:
    • frisca
    • 1 plic tort jeleu
    • 250 ml zeama de compot de cirese
    • 2 linguri de zahar
    • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru iubirea mea:

Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.

Pregatim blatul pentru rulada: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt, coaja rasa de lamaie, vanilia. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Pt ca rularea sa fie perfecta se umezeste un prosop si se ruleaza blatul pe el, acesta nu trebuie sa se raceasca, se lasa o ora dupa care punem gemul de mure sau crema si rulam cu grija. Lasam inca o ora inainte de a taia rulada.
Pregatim crema: Pentru inceput vom pregatii budinca conform instructiunilor de pe pachet ( eu nu pun 500 nl de lapte la plic ci 400 ml), inainte de a oprii focul punem vanilia, apoi o luam de pe foc si o lasam la racit. Batem frisca bine bine, dupa care o amestecam cu budinca, care trebuie sa fie racita bine, peste care vom turna in fir subtire gelatina pregatita conorm instructiunilor de pe pachet si omogenizam bine crema, apoi dam la rece 10 min.
Asamblarea:
Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara, dupa care punem pe peretii tavii rulada taiata felii ( asezata una langa alta, vezi foto), apoi punem primul blat, il insiropam cu zeama de la compotul de cirese, crema, in care vom baga cirese din compot, carora le-am scos samburii, punem celalat blat insiropat, un alt strat de crema cu cirese, apoi vom pregatii jeleul conform instructiunilor de pe pachet ( eu am pus in loc de apa, zeama de compot, insa putem pune apa) si il punem in mijloc, acesta urmand a se distribuii uniform spre margini. Topim ciocolata, din care vom face o inimioara pe o foaie de copt si o dam la rece o ora. Ornam apoi cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort pentru iubirea mea 130703
retete culinare - Tort pentru iubirea mea 130704
retete culinare - Tort pentru iubirea mea 130705

COMENTARII (38)

Cris2711 1

01.11.2011, 17:31

diana_k 1

03.11.2011, 10:45

frumos tortul....la multi ani!

Dana Cristea - pusikmea 1

03.11.2011, 10:50

multumesc tare mult pentru urari si aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D